Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Raspisan natječaj za sva radna mjesta u Pevecu

Autor: Anamarija Bilan

26.02.2010. 23:00
Raspisan natječaj za sva radna mjesta u Pevecu

Foto: Adam VIDAS



– Radnici koji trenutno rade u Pevecu su zaposleni na određeno vrijeme od mjesec dana. Nakon isteka tih ugovora svi će radnici morati na natječaj, kao i oni kandidati koji po prvi put traže posao u Pevecu, rekla je Jadranka Galić, voditeljica kadrovske službe u Pevecu
NTvrtka Pevec d.o.o. u stečaju ovih je dana objavila natječaj za zapošljavanje radnika koji će raditi u ponovno otvorenom prodajnom centru pored gradskog groblja.
– Radnici koji trenutno rade u Pevecu su zaposleni na određeno vrijeme od mjesec dana. Nakon isteka tih ugovora svi će radnici morati na natječaj, kao i oni kandidati koji po prvi put traže posao u Pevecu, rekla je Jadranka Galić, voditeljica kadrovske službe u Pevecu.
Kako bi zornije dočarala situaciju oko natječaja na koje će se morati javljati i stari zaposlenici, rekla je da je situacija kao da zamislimo da Pevec sad nema niti jednog radnika i da traže zaposlenike. Dakle, sve kreće od nule i svi se zaposlenici moraju natjecati za svoja radna mjesta jednako kao i novi kandidati. Galić je istaknula kako činjenica da su radnici do sada bili zaposleni ne garantira da će dobiti nove ugovore, već će svi kandidati za radna mjesta imati iste uvjete prilikom odabira. Naravno, dodala je, svi detalji natječaja ovise i o voditeljima pojedinih centara.
Predstavnik zaposlenika Peveca nam je rekao kako je ovaj natječaj objavljen kako bi se zadovoljila zakonska procedura. Svi radnici se moraju javiti na natječaj bez obzira na činjenicu što su zaposleni, ali, dodao je on, to je samo zato da se zadovolji Zakon. Kazao je kako iz tvrtke Pevec planiraju zaposliti 15-ak ljudi, tako da bi na kraju u prodajnom centru kod gradskog groblja radilo 50-ak zaposlenika. Dodao je kako je na natječaj pristigao velik broj molbi i to većinom nekadašnjih zaposlenika.
Kazao je kako misli da će im pod novom upravom, odnosno pod Trgovačkim sudom, biti bolje nego pod starom upravom jer će sad raditi kao državna tvrta i prema Zakonu, a što prije i nije bio uvijek slučaj.