Savarin razriješn jučer, Klanac sljedeći put

Slika korisnika admin
obrovac_1
Ivan JAMIČIĆ
Obrovac

Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno su na prijedlog predsjednika Odbora za izbor i imenovanja Željka Lončara razriješili dužnosti člana Školskog odbora OŠ Obrovac Budimira Savarina. Savarin koji je u Školski odbor imenovan iz kvote SDP-a dužnosti je razriješen nakon što je Gradsko vijeće Obrovca Skupštinu upozorilo na to je Savarin pritvoren zbog sudjelovanja u ilegalnim radnjama. Umjesto njega u Školski odbor imenovana je Zorka Brajnović.

U istom dopisu u kojem obrovačko Gradsko vijeće upozoravana na neprimjerenost situacije u kojoj Savarin obnaša dužnost u Školskom odboru OŠ Obrovac, upozorava i na to kako je jednako neprimjereno da u Školskom odboru Srednje škole Obrovac bude Marko Klanac protiv kojeg se vode dva kaznena postupka pred Općinskim sudom u Zadru i to zbog kaznenih djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i prijevare u gospodarskom poslovanju.

Željko Lončar je, nakon sjednice, kazao kako će Klanac, koji je imenovan iz kvote HSLS-a, biti razriješen dužnosti na sljedećoj sjednici Skupštine.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno