Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Velebit i Raštane doma, Primorac u Dubrovniku

Autor: Ivica Gjergja

26.02.2010. 23:00
Velebit i Raštane doma, Primorac u Dubrovniku

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon gotovo dva i pol mjeseca kreću i trećeligaši juga, koji nastavljaju odigravanjem 18. kola. Iz županijskih klubova učinjenim u pripremnom periodu gotovo su svi zadovoljni, dobro su ih odradili, odigrali nekoliko prijateljskih utakmica u kojima su tražili prvu postavu, iskristalizirali momčadi i spremni dočekuju prvenstveno nadmetanje. Jedini problem bilqa je kiša, morali su igrati prijateljske utakmice na tuđim terenima kako bi svoje koliko-toliko zaštitili za prvenstvo. Velebit i Raštane imat će lakšu zadaću jer igraju na svom terenu. Primorac odlazi na noge Dubrovniku.
– Nakon odrađenog što smo zacrtali u pripremnom periodu s optimizmom ulazimo u iduće prvenstveno natjecanje. Domaćini smo vrlo dobroj momčadi iz Ploča Jadranu. Spremni smo, naš svaki igrač dat će svoj maksimum i vjerujem u našu pobjedu. Cilj s kojim ulazimo u natjecanje je što prije napustiti začelje, gdje se nalazimo i afirmirati u igri nekoliko naših mladih igrača, kazao je Ivo Šupe, trener Velebita.
– Ovaj trenutak kada počinje borba za bodove dugo smo čekali. Iskristalizirali smo momčad koja će krenuti, a u rosteru ih je nekih 16 koji će iznijeti najveći teret u prvenstvu. Doma dočekujemo Primorac 1929, opasnu momčad, no zna se gazda u svom dvorištu, bodovi pripadaju nama, kazao je Vlado Mandić trener Raštana.
– Na svakom početku važno je dobro krenuti. Imamo sedmoricu ozlijeđenih i potpuno pomlađenu momčad koja se treba uigrati, no spremni smo za prvenstvene napore. Batista, Pedisić i Tokić sigurno ne igraju, a u zadnji tren se ozlijedio i vratar Juričin, tako da je i to briga više. Idemo igrati, nama nikad nije bilo lako pa ni sada. Da uhvatimo bod, bilo bi super, kazao je trener Primorac Armando Marenci.
Raspored: subota, 27. veljače igraju u 15 sati: Velebit – Jadran LP, Raštane – Primorac 1929, GOŠK – Primorac, Zagora – Omiš, Dinara – Neretva, Jadran KS – Konavljanin, Dugopolje – Hrvace, Nedjelja Neretvanac – Uskok.