Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrani u Rovinj prepolovljeni

Autor: Nebojša Gunjević

26.02.2010. 23:00
Zadrani u Rovinj prepolovljeni


Mislim da Dražen Čubrilo neće odigrati do kraja sezone jer se vratio na fakultet u Zagrebu nakon godine pauze. Neće čak biti ni Marina Bakale i mislim da će on teško do kraja odigrati radi leđa – ističe Stipe Belič
Već smo, evo, došli do sedamnaestoga kola Prve B odbojkaške lige, a kao da smo tek nedavno počeli. U sezoni s vrlo kratkom stankom ostalo je do kraja svega šest kola, a naši su klubovi imali neočekivanih postignuća i zavidnih turbulencija. Vrtoleti su se zaslugom vrtložnoga otpora makli s čela ljestvice na kojemu su dugo, jako dugo bili. Tri-jedan u Opatiji udaljilo ih je gotovo posvema od mogućega velikog iznenađenja – plasmana u viši rang natjecanja. U momčadi trenera Marina Masnića, koja je ovu sezonu izgleda spoznala svoje prave vrijednosti i puni potencijal, pred put u Rovinj ima dosta novosti.
– Mislim da Dražen Čubrilo neće odigrati do kraja sezone jer se vratio na fakultet u Zagrebu nakon godine pauze. Neće čak biti ni Marina Bakale i mislim da će on teško do kraja odigrati radi leđa. Na njegovo će mjesto Domagoj Lisica, a na Čubrilovu poziciju Filip Hrabrov. S Rovinjem bi sve to bilo super kada bi išao Joso Viduka, ali će on ići jako teško radi obveza na poslu. Ne znam što reći, jako mi se sviđa kako na treningu igra Filip Hrabrov, a i Domagoj je dosta dobar igrač – neka odrade do kraja sezone kako bi sljedeće godine već bili nositelji igre. Rovinj se može dobiti i u ovom sastavu, samo ako pružimo maksimum – uvjetno je optimističan kapetan Stipe Belić, s razvojnim pogledom na stvari. I s pravom, jer prošlu su subotu nastupajući za Zadar II protiv druge momčadi Šibenika Filip i Domagoj bili najistaknutiji, demonstrirajući prerastanje druge lige. Stipe kaže kako su porazom od Opatije Zadrove šanse za ulazak u Prvu A ligu svedene na minimum. Premda su stvari ipak još uvijek otvorene. Naime,, da Opatija nije nedodirljiva vidjelo se u prošlomu kolu, kada su u Brodu protiv posljednjega izgubili bod, Zadar će teško više dobiti pravu priliku. Vrtoleti, odmoreni od rotacija, prošlo su kolo bili slobodni. Koliko će od toga biti koristi, vidjet će se danas u Rovinju gdje gostuju s početkom u 19.30 sati
I ženska ekipa Zadra imala je furiozan početak od pet pobjeda u prvih šest kola, a onda je stala. Robert Kresoja, trener, ove godine pomlađenu ekipu bio je prisiljen dodatno pomladiti te je Zadar trenutno osmi od 11 ekipa, bliže dnu nego sredini ljestvice. U ovomu kolu ide u Rijeku Drenovi.
– Ovaj susret ćemo valjda uspjeti nekako dobiti. Dosta treniramo, dosta radimo ekipne vježbe za obranu i imam osjećaj da to ovaj tjedan dosta dobro ide. Druga ekipa nam malo češće dolazi, tako da imamo s kim igrati, bude nas dosta i s njima nam se lakše uvježbavati – rekla je Daria Ugarković, ovogodišnja udarna špica Zadrova tima, čijim je padom forme počeo i Zadrov pad na ljestvici.
– Pala sam u formi, ne znam zbog čega. Živcira me to jer normalno treniram, a možda je dosta dugo i trajala takva forma. Sada je malo zatoplilo i odmah je lakše trenirati i veći je gušt – podsjetila nas je Daria na prastaru već priču o mrazomornomu Višnjiku.
– Mislim da nećemo na ljestvici gore pasti, a ne možemo baš ni biti puno gori. Dosta još možemo zakomplicirati situaciju ekipama što se bore za prvo mjesto – zaključuje Daria, svjesna snage svoje ekipe kada igraju kolektivno i borbeno, što je na svojoj koži osjetio drugoplasirani Šibenik prije dva kola. Derbi začelja, jer Drenova je na desetomu mjestu, Zadranke bi mogle dobiti i zbog toga što su imale dodatan odmor. I one su bile slobodne u prošlomu kolu, nakon što je Nova Mokošica odustala od lige zbog novčanih problema.
Bibinjcima predstoji u ovomu kolu utakmica s Opatijom, koja je vjerojatni budući prvoligaš. Vice Fuzul, Goranov kapetan, neće u Opatiju jer ga je ponovo stegla kralješnica. No Bibinjci već treću utakmicu zaredom igraju dobro, u ovoj za njih razočaravajućoj sezoni, i čini se da su u uzlaznoj putanji jer su i na Poljudu uspjeli osvojiti bod.
– U Splitu je bilo dobro, tamo sam malo bolje odigrao nego protiv Zadra. Osjećao sam se na utakmici odlično – smiren, koncentriran na igru, a kad smo išli kući, kad sam se ohladio uhvatila su me leđa, što je danak netreniranju – kaže Goranov kapetan. U Opatiji bi se trebao vratiti Tomislav Fuzul a što se tiče konačnog rezultata, Vice Fuzul je umjeren. – Ne vjerujem da možemo nešto ekstra očekivati, mada se s nama nikad ne zna. Ove dvije tri utakmice malo smo se podigli, a moja odsutnost vjerojatno na njih neće puno utjecati. Krenulo je na bolje – kaže Fuzul. Bibinjci su s ove u nizu tri dobro odigrane utakmice razbili blokadu u glavi, prisutnu dobar dio sezone, i mogli bi Opatiji biti vrlo neugodni. Ako danas u 17 sati pristupe susretu kako znaju, borbeno i nadahnuto, ne bi nas začudio i začuđujući rezultat.


 DRUGA LIGA


Danas u Sinju druga ekipa Zadra nastupa u 14 sati protiv Sinja, sutra u 11 sati Donat gostuje kod Župe dubrovačke, a prekosutra u svome trening-terminu u 21 sat Bibinje igraju protiv Vodica.




 BIBINJSKI SALTO MORTALE?


Nakon šesnaest kola najmanje razloga za zadovoljstvo i najviše želje da ta ovogodišnja muka prođe vjerojatno imaju Bibinjci. Sezona koja je na odlasku bila je za njih vrlo neugodna. Nakon spektakularnog angažmana trenera Ivice Jelića, stvari su krenule nizbrdo. Bez treninga, jer Bibinjci do dolaska Jelića nisu imali niti jedan pravi trening, na utakmici sa Zadrom u drugom kolu, kada je Jelić preuzeo sastav, ozlijedio se Antonio Kinda. Na početku sezone bolest je od terena odvojila libera Ivana Keserovića, a ubrzo nakon nekoliko kola od igranja se tiho oprostio „ljevoruki bombarder” Niko Colić. Vice Fuzul nije ni počeo sezonu radi problema s kralješnicom, a u drugomu dijelu ozlijedio se i silno perspektivni kadetski reprezentativac Tomislav Fuzul te je bilo i puno problema s prilagodbom na trenera koji je radio s vrhunskim profesionalcima, a sada došao u jednu sredinu gdje se treba mijenjati mentalitet ako se želi učiniti iskorak u viši rang, što Bibinjci sigurno mogu. S druge pak strane, dobar dio sezone mladi bibinjski kadetski reprezentativni trojac: Tomislav Fuzul, Bruno Šimunić i Roko Frleta, imao je svojevrsnu mentalnu blokadu, što je također utjecalo na slab ovogodišnji rezultat. Mladi su se sada trgnuli a dobro je i to što je Goran pokušao angažirati sve svoje potencijale u mjestu pa su Šime Sikirić i Roko Režan velika pojačanja, a igrom se potpuno nametnuo Ante Šimunić.