Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Galebovi lako sa Županjom

26.02.2012. 23:00
Galebovi lako sa Županjom


Rukometaši Biograda uvjerljivo su pobijedili Županju u 16. kolu Prve HRL. Gosti su nakon poraza u prošlom kolu na svom terenu protiv Crikvenice u Biograd doputovali u najjačem sastavu s nadom da povrate izgubljene bodove. Plan im je polzio za rukom samo prvih 5 minuta kada su poveli pogotkom ponajboljeg gostujućeg igrača i kapetana Mladena Milišića i kada su vodili s 2:3. Nakon toga biogradski galebovi poravnavaju rezultat najprije na 3:3 i nedugo zatim na 4:4. Od tada najprije rade rezultatsku prednost od četiri pogotka zaredom te je održavaju. a čak je i povećavaju do poluvremena na šest pogodaka prednosti. Već prvih 15 minuta je bilo vidljivo da se igrači drže dogovora te brzom tranzicijom lopte pune mrežu iskusnog gostujućeg vratara Rajkovića. Trojac Buovac, Markić i Duvnjak bili su izuzetno raspoloženi za igru i nije bilo protivničkih igrača koji su ih mogli zaustaviti. Biogradska obrana naprosto je bila “bedem” za ponajbolje gostujuće igraće Pejića, Duvnjaka i Milišića, a što nije obrana zaustavila zaustavili su vratari, prije svega Tomić, a pred kraj susreta i mladi Knežević. U drugom poluvremenu već na početku kod rezultata 16:11 domaćini postižu još četiri pogotka zaredom te je bilo vidljivo da će Županjci morati tražiti izgubljene bodove u drugom gradu, a ne u Biogradu. Sedam minuta prije kraja trener Zvonimir Petrović vadi cijelu prvu postavu te daje mladim igračima šansu da upišu prve minute igre u prvoj ligi a čak devet golova prednosti na kraju ukazuje da su opravdali njegovo povjerenje. Već u subotu Biograd dočekuje momčad iz Labina te se nadaju novoj pobjedi i nova dva boda na kontu.


BIOGRAD – ŽUPANJA 30 (15) : 21 (9)


BIOGRAD NA MORU – Školsko sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Ivan Klapež i Ivan Pervan (oba Trilj). Nadzornik: Darko Tomović (Rijeka)
BIOGRAD: Tomić, Sakić 3, B. Brzić, Mikulić, J. Brzić, Troskot, Buovac 6, Knežević, Morović, Pelicarić 3, Punoš 1, Katuša 1, Fabijan, Duvnjak 7, Zorica 2, Markić 7. Trener: Zvonimir Petrović pomoćnik Tomislav Šarić.
ŽUPANJA: Ivkić 1, Živković, Barbarić, Nađ 3, Pejić 3, Dušanić, Dropuljić 2, Benaković, Milišić 4, Oršolić, Duvnjak 4, Peranović, Rajković, Vuković 2, Mazalović 1. trener: Mario Dropuljić.
Isključenja: Biograd 4 min, Županja 8 min
Sedmerci: Biograd 4(5), Županja 3(3)