Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kiosci na petnaest biogradskih lokacija

26.02.2012. 23:00
Kiosci na petnaest biogradskih lokacija


Zakup se daje za razdoblje od jedne i od četiri godine. Od petnaest lokacija deset ih je predviđeno za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga, a ostalih pet za prodaju duhanskih i galanterijskih proizvoda


I ove godine je Grad Biograd raspisao natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje pokretnih naprava odnosno kioska i to površine do 12 četvornih metara. Riječ je o 15 lokacija na području Biograda, na kojima će se moći postaviti kiosci.
Od toga je deset lokacija predviđeno za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga, a ostalih pet za prodaju duhanskih i galanterijskih proizvoda.
Tako je primjerice na plaži Bošana predviđeno mjesto za dva objekta na kojima će se moći vršiti pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga. Razdoblje zakupa je godinu dana, a početna cijena iznosi 2.500 kuna mjesečno.
Po istoj cijeni, ali na period od četiri godine, predviđeno je davanje u zakup sedam lokacija na plaži Soline, na kojima će se nuditi takozvane jednostavne ugostiteljske usluge. Na plaži Soline je jedna lokacija predviđena i za prodaju tiska, duhana te galanterije i to za zakup također u trajanju od četiri godine, ali po početnoj cijeni od 1.200 kuna mjesečno.
Na gradskoj plaži Dražica određene su čestice za postavljanje dvaju kioska, također na period od četiri godine, dok su na Šetalištu kneza Branimira i Trgu kralja Tomislava predviđena tri mjesta za tzv. pokretne naprave, koje će se moći zakupiti na period od četiri godine.
I tamo će se prodavati tisak, duhan, galanterija i suveniri te pekarski proizvodi. Početna cijena zakupa je 1.400 kuna mjesečno.
Ponude za natječaj se zaprimaju u Gradskoj upravi, a moraju između ostalog sadržavati i preslik rješenja o upisu u sudski odnosno obrtni registar, visinu ponuđene cijene, adresu sjedišta, te dokaz o uplaćenoj jamčevini koja iznosi trostruki iznos početne cijene mjesečne zakupnine. Taj se iznos izabranim ponuditeljima uračunava u iznos cijene zakupa, dok će onima koji ne uspiju u postupku natječaja, jamčevina biti vraćena u roku od 15 dana. Potrebno je također dostaviti i potvrdu da ponuditelj nema dugovanja prema Gradu i tvrtkama u vlasništvu i suvlasništvu grada. Uz to, u ponudi valja navesti redni broj i naziv lokacije na koji se ponuđena cijena odnosi, a ponude koje se odnose na više od jedne lokacije ili pak ne navedu točnu oznaku lokacije neće se razmatrati.