Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tko će naslijediti Choa?

26.02.2012. 23:00
Tko će naslijediti Choa?


Riva rafting centar najavila je ovog vikenda novo izdanje tradicionalne rafting regate “Zrmanja 2012.”. Ove godine organizira se 27. i 28. travnja, a cilj joj je i dalje promocija aktivnog turizma u zadarskoj regiji i Republici Hrvatskoj.
– Hrvatska sa svojim rijekama pogodnim za rafting napokon staje uz bok država u svijetu gdje je rafting jedan od najpoznatijih adrenalinskih sportova, oblika rekreacije, “team buildinga” i sadržaja turističke ponude, ističe direktor utrke Đuro Župan.
Kao i svake godine regata je tematska, a ovogodišnja tema regate je “Turizam doživljaja kao strateška grana razvoja ovog područja”. Tema je odabrana i kao najava epizode poznate avanturističke serije Man, Woman, Wild – Discovery Channela snimljene upravo na ovom području: u Cerovačkim špiljama, južnim obroncima Velebita, te kanjonima rijeke Krupe i Zrmanje.
– Odabir Hrvatske, posebice zadarskog zaleđa, kao lokacije snimanja svjetske avanturističke serije još jednom potvrđuje kako je ovaj prostor izuzetno atraktivna destinacija za avanturistički i sportsko-rekreativni turizam, kaže Župan.
Regija koja je uvijek bila zapostavljena nepravednim povijesnim hipotekama i nemarom šire društvene zajednice dodatno se pozicionirala na kartu avanturizma i sportsko-rekreativnog turizma Europe, te iz godine u godinu u prostor privlači sve veći broj turista koji svoj odmor žele provesti aktivno u prirodi, ali uz sve blagodati današnjeg suvremenog načina života.
Sudjelovat će 50 čamaca s po šest članova posade, pod vodstvom stručnih voditelja – skipera. U njoj mogu sudjelovati natjecatelji bez obzira na znanje i iskustvo. Osim što je turističkog, rekreativno-sportskog, ona je i humanitarnog karaktera te će dio sredstava priskrbljenih u organizaciji ići u humanitarne svrhe. Niz Zrmanju su se za tu prigodu znali spuštati i članovi Hrvatske vlade, a svojevrsna maskota postao je bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković Cho. Tko će preuzeti njegovu ulogu ili će se možda on opet pojaviti u neformalnoj ulozi, tek će se vidjeti.


PROGRAM REGATE


Prvog dana regate, 27. travnja, na seoskom gospodarstvu Mićanovi dvori u Kruševu održat će se okrugli stol pod nazivom “Turizam doživljaja kao strateška grana razvoja ovog područja”. U subotu regata kreće u 9.30 preuzimanjem brojeva i spuštanjem niz Zrmanju. U 19 sati počet će svečana humanitarna večera uz proglašenje pobjednika i izbor Miss VII. hrvatske rafting regate “Zrmanja 2012.”