Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Većim scrubberima protiv smrada

26.02.2012. 23:00
Većim scrubberima protiv smrada


Svaki tjedan, postavljat će se po jedan scrubber, a sve će biti gotovo za tri tjedna. Trošak za scrubbere u glavnini ide na račun njemačke tvrtke koja je i postavila pročišćivač, kaže Peronja
Nesnosan smrad koji se s vremena na vrijeme širi iz uređaja za pročišćavanje voda Centar kod zadarskog Gradskog groblja trebao bi konačno biti riješen novim pročišćivačima zraka, tzv. scrubberima.
Tri nova scrubbera, čija je zapremnina dvostruko veća od dosadašnjih pročišćivača, bit će postavljena u roku od tri tjedna. Jučer je započela izmjena prvog scrubbera, a njoj su prethodili, kako ističe Grgo Peronja, direktor zadarske Odvodnje, pripremni radovi koji su trajali mjesec dana.
– Postavit ćemo tri nova scrubbera na uređaj Centar. Svaki tjedan postavljat će se po jedan scrubber, tako da će sve skupa biti gotovo za tri tjedna. Trošak za scrubbere u glavnini ide na račun njemačke tvrtke koja je i postavila pročišćivač, kaže Peronja, dodajući da su stručnjaci zaključili da su se “zračni udari” nekontrolirano širili iz uređaja Centar zbog premalog volumena pročišćivača zraka.
Novi pročišćivači zraka, tzv. scrubberi, su dvostruko veće zapremnine, pa Peronja vjeruje da će se time riješiti problem smrada koji se širio iz Centra.