Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Krstičević: Jedva čekamo početak

Autor: Toni Bilić

26.02.2013. 23:00
Krstičević:  Jedva čekamo  početak


U nedjelju su igrači bili na “iglama”, toliko su čekali derbi. Neće ih trebati motivirati – tvrdi Krstičević


Uoči večerašnjeg  (19 sati) odgođenog derbija  Hajduka i Dinama svi pomno  prate vremensku prognozu.  Sukladno najavama meteorologa danas poslije podne  poljudski travnjak trebao bi  biti spreman za najveći hrvatski derbi. Trener “bijelih”  Mišo Krstičević nije jučer  imao ponuditi neku novost,  bila je to presica bez dodatnog “novinarskog naboja”.
– Nemam nikakvih novosti,  svi jedva čekamo da derbi započne. Ne treba  izmišljati toplu  vodu s naše niti s Dinamove  strane. Sigurno je da bi bilo  bolje da se igralo u nedjelju.  Nas u subotu čeka gostovanje kod Cibalije u Vinkovcima i već u petak moramo  krenuti na dug put. Mogli bi  plakati 50 dana za redom  zbog problema koje nas  muče, ali nam to ne bi i neće  pomoći – rekao je Krstičević.
Trener Splićana ne očekuje promjene u sastavu Krunoslava Jurčića, a po ranijim  najavama od početka treba  očekivati ofenzivu njegove  momčadi.
– Mi ćemo od prve minute  zaigrati agresivno, napasti  ćemo ih visoko, tako Hajduk  igra od kako sam dobio povjerenje da vodim momčad –  dodaje Krstičević.
Navijači vraćaju ulaznice,  ali istina ne u velikom broju.
– Vjerujem da će Poljud biti  isto onako popunjen kao u  nedjelju. Navijači su od prvog kola uz nas, pružaju nam  punu podršku i vjerujem da  će tako biti i u buduće – kaže  trener Splićana koji se osvrnuo i na stanje travnjaka  koji već odavno nije u dobrom stanju.
– Ljudi iz kluba koji vode   brigu o travnjaku pokušali su  sve ne bi li ga osposobili, ali  nisu u tome uspjeli. Ponovit  ću ono što sam već puno puta  izrekao, svatko u klubu treba  odgovarati za svoj posao, od  predsjednika Paladina do čistačice. Isto tako igrači iako  ne primaju redovito plaću,  trebaju uvijek dati svoj maksimum. Nikome Hajduk nije  ostao dužan, kad-tad su svi  naplatiti svoja dugovanja.  Koliko sam upoznat klub je  riješio dugovanje prema Turkoviću u iznosu od 1,5 milijuna kuna – ustvrdio je  Krstičević koji se ne boji da  će se odgoda susreta negativno odraziti na njegove  igrače.
– Pomoćnik Šeparović mi  je rekao kako je u nedjelju  morao smirivati igrače, jer su  bili na “iglama”, toliko su  čekali derbi. Neće ih ni sada  trebati dodatno motivirati.
Eventualnom pobjedom  Hajduk bi se Dinamu približio na pet bodova zaostatka.
– Dinamo ima veliku bodovnu prednost koju je teško  stići. Jednom sam pitao Ivicu  Osima, trenera Željezničara,  na kojem se mjestu na ljestvici nalazi. On mi je odgovorio ‘Drugi sam, to je isto  kao da si zadnji’. To vrijedi i  za Hajduk – znakovito je zaključio Krstičević.
Vjerojatni sastav:  Blažević  – Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović – Vršajević, Lima,  Andrijašević, Caktaš – Maglica – Vuković.