Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Neka Milanović ne šalje policiju!

Autor: Dražen Ciglenečki

26.02.2013. 23:00
Neka Milanović ne šalje policiju!

Foto: PIXSELL



Ja se neću tući, ali skupit ćemo dvije tisuće dragovoljaca koji su spremni upotrijebiti silu kako bismo onemogućili ćirilicu u Vukovaru, kaže šef Stožera, koji je otkazao i dogovoreni sastanak s premijerom


Stožer za obranu hrvatskog Vukovara objavio je da odustaje od  pasivnog i prelazi u fazu aktivnog otpora uvođenju ćirilice. Kao razlog odluke da će  se silom suprotstaviti postavljanju tabli na srpskom jeziku na državne institucije u  Vukovaru, navode “grubo  ignoriranja Stožera i njegovih  argumentiranih zahtjeva i ne  iskazivanja želje za minimumom suradnje od strane Vlade”. Međutim, neslužbeno  doznajemo, da je predsjednik  Stožera Tomislav Josić već bio  dogovorio sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem.  Njih su se dvojica trebali susresti u Banskim dvorima 18.  veljače, određen je bio i točan  termin, no naknadno je, tvrde  u Vladi, Josić javio da se njegovi suradnici iz Stožera nisu  složili s tim razgovorom.
– Rekao je da mu njegovi,  konkretno Zdravko Komšić,  nisu dopustili da se sastane s  predsjednikom Vlade, kazao  nam je izvor iz Banskih dvora.
Sam Josić potvrdio nam je  da se trebao naći s Milanovićem, međutim, ističe da je u  dogovoru s kolegama na kraju  to otkazao.
– Načelno sam dao svoj pristanak za sastanak s premijerom. Ali, njihov je uvjet bio  da dođem sam i da taj razgovor ostane u tajnosti.  Odlučili smo zato da od toga  nema ništa. Ne želim nikakve  tajne sastanke bez svojih kolega iz Stožera. Mislim da bi  oni samo zloupotrijebili takav  moj susret s Milanovićem, rekao nam je Josić, hrvatski branitelj koji je prošao kroz  srpski zarobljenički logor. On  ističe da je spreman sastati se  s premijerom jedino ako će ga  primiti zajedno s drugim članovima Stožera, kao što su  prije dvadesetak dana učinili  predsjednik Ivo Josipović i  predsjednik Sabora Josip Leko.
Inače, u priopćenju o radikalizaciji stavova vukovarskih protivnika ćirilice poručuje se da će “svim raspoloživim sredstvima braniti Vukovar, spriječiti postavljanje  ploča sa ćiriličnim natpisima”.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU