Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Cedevita i treći put prejaka

26.02.2014. 23:00
Cedevita i  treći put  prejaka


Zadar nije uspio prirediti iznenađenje i prekinuti niz poraza u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića


Zadar nije uspio prirediti iznenađenje i prekinuti niz poraza u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Nakon što je 2012. izgubio od Zagreba,  prošle godine od Cibone, ove ga je porazio najmlađi zagrebački klub.  Kao i u prethodna dva dvoboja ove sezone u ABA ligi, Cedevita je bila bolja i zasluženo ostvarila plasman u finale, gdje će danas za titulu igrati  protiv Zagreba Danijela Jusupa, koji je šokirao Cibonu. Po običaju su na  tribinama zagrebačkog Doma sportova glasniji bili zadarski navijači, ali  na terenu su dominirali igrači Jasmina Repeše. Ivan Sunara doživio je tako četvrti poraz otkako je sjeo na klupu Zadra, nakon tri u regionalnoj ligi.
Bez Lawrencea i Lyonsa
Zadrani su zaigrali bez dvojice stranih playmakera Andrewa Lawrencea, koji se još uvijek oporavlja od potresa mozga zarađenog u Laktašima  i Marka Lyonsa, koji se lakše ozlijedio na treningu, ali trebao bi biti spreman za sljedeće kolo ABA lige. Unatoč tome, bolje su otvorili, te košem  Ivanova i tricama Marka Ramljaka i Šutala poveli 5:8. Međutim, Bilan,  Babić i Ivan Ramljak brzo su preokrenuli i Cedevita je preuzela kontrolu.  Gosti su vodili još 10:12 košem Đuguma, no bio im je to posljednji put.  Raspoloženom Babiću priključio se Zubčić, koji je u utakmicu ušao dvjema tricama, a izdaleka je za kraj prve četvrtine pogodio i Ray, 23:18. Zadar je imao razigranog Prostrana, ali na drugoj strani su Ramljak i Zubčić  novim tricama odveli svoje na +7, 29:22. Dobro je ušao i Lovre Bašić, koji  je odmah podijelio nekoliko asistencija, Ivanovu i Dijanu, no razlika se  nije smanjivala. U nekoliko navrata bilo je -5, kao i nakon Šutalove trice  za 36:31, no do kraja prvog poluvremena Zadar je postigao samo još jedan poen. Cedevita je to iskoristila i na veliki odmor otišla s dotad najvećih +12, 44:32.
Rutinski nastavak
Ništa se nije promijenilo ni po izlasku momčadi iz svlačionica. Šutalo  je, doduše, smanjio na 44:35, no domaći su nakon toga nastavili povećavati prednost i definitivno riješili pitanje pobjednika. Babić je vezao  još dvije trice, Smith jednu, a pogađali su i Ramljak, Zubčić, Bilan i Ray. U  jednom trenutku bilo je i okruglih +20, 63:43, da bi se u posljednjih deset  minuta igre ušlo pri rezultatu 66:49. Ipak, Zadrani su uspjeli još jednom  zabrinuti Repešu. Šutalo i Prostran tricama za 66:55 natjerali su ga da  pozove minutu odmora, nakon samo 50 sekundi u četvrtoj četvrtini. Tornado je s tribina glasno pjevao i još uvijek vjerovao, a ustao se i ostatak  gledatelja, pretežno Dalmatinaca. Stigao je Zadar koševima Sobina čak i  na -8, 68:60, a Dijan je promašio tricu za moguće potpuno priključenje.  Onda je u seriju ušao Nurkić, vezao čak dest poena za 78:62 i u posljednje tri minute domaći su mogli mirno privesti utakmicu kraju. Žestili su  se zadarski navijači jer je Sunara u tim trenucima igrao bez playmakera  pa mu je momčad u napadu bila obezglavljena i izgubila je niz lopti. Vratio se Prostran, ali povratka više nije bilo. Vrijedi zabilježiti i da je prve seniorske minute u dresu Zadra upisao Marko Jurica.


CEDEVITA – ZADAR 82:70




(23:18, 21:14, 22:17, 16:21)
ZAGREB – Dvorana 2 Doma sportova. Gledatelja: 1622    . Suci: Dubravko Muhvić (Karlovac), Tomislav Vokv (Slavonski Brod) i Josip Radojković (Split).
CEDEVITA: Mazalin, Zubčić 12, I. Ramljak 7, Babić 18, Smith 8, Bundović,  Ray 9, Suton 5, Bilan 11, Nurkić 12, Baltić, Baždarić. Trener: Jasmin Repeša.
ZADAR: Bašić, Ivanov 8, Kraljević 2, Sobin 6, Đugum 4, M. Ramljak 8, Batur 7, Dijan 2, Prostran 13, Šutalo 20, Jurica. Trener: Ivan Sunara.