Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U tijeku su prijave maslinara za natjecanje

26.02.2014. 23:00
U tijeku su prijave maslinara za natjecanje


Šesnaesta po redu manifestacija Dani masline održat će se 11. i 12. travnja 2014. u Hotelu Ilirija u Biogradu na Moru.
Kao i za prošlu manifestaciju i ove godine će članovi Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije uzorkovati ulje direktno kod proizvođača. Za sudjelovanje na manifestaciji potrebno je uzorkovati ukupno 1 litru ulja u ambalažu osiguranu od organizatora. Cijena kotizacije je 200 kuna, a uključuje kemijsku analizu, senzorsku analizu, izradu senzorskog profila u obliku paukove mreže i svečanu večeru za jednu osobu.
Kemijsku analizu (Peroksidni broj, slobodne masne kiseline, K-brojeve) radit će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
Manifestacija kao i dosadašnjih godina ima za cilj edukaciju maslinara, uljara, ali i svih potrošača maslinovog ulja te će Udruga i ove godine osigurati dovođenje eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva i uljarstva i organizirati prezentacije i vođene degustacije.
Na ovogodišnjoj manifestaciji natjecanje će se održati u dvije kategorije kao i do sada i to: kategoriji otvorenih ulja i kategoriji pakovine. U svakoj od kategorija ocjenjivat će se ulje i prema intezitetu; blago, srednje intezivno i intezivno što je novina koju su organizatori uključili vođeni interesom i prijedlozima proizvođača.
Svi zainteresirani maslinari koji žele prijaviti svoje ulje na natjecanje mogu se javiti na kontakt telefone: Filip Erceg 099/510 9154, Anita Peraić 099/216 8787 i Matko Bačinić 095/908 3731.