Miletić: Vidjet ćete motiviranu reprezentaciju Hrvatske

Slika korisnika valentinam
ŽENSKI NOGOMET
Kad smo saznali da će se dvije službene domaće utakmice po prvi puta uopće odigrati u Zadru, odlučili smo se da pripreme održimo na zadarskom području. Sve u cilju popularizacije ženskog športa i nogometa u Zadru koji velikim koracima ide naprijed, kaže Miletić
Velimir BRKIĆ
Božidar Miletić, izbornik Hrvatske, i Ivan Knez, gradonačelnik Biograda

U sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. seniorska ženska reprezentacija Hrvatske izbornika Božidara Miletića, odigrat će dva prijateljska susreta. U Biogradu na Moru 28. veljače u 17 sati stiže Crna Gora, dok će 6. ožujka u Zadru gostovati Bosna i Hercegovina, s početkom u 12 sati. U međuvremenu će reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine snage odmjeriti 3. ožujka u Polači, s početkom u 12 sati.

- Koristim prigodu da pozovem gospodarstvenike i poručim da su im za razvoj športskog turizma vrata Biograda širom otvorena. Grad je tu da osigura lokaciju i prostorno plansku dokumentaciju, a biznis ako će se isplatiti on će i raditi, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda, na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici.

Uz izbornika Miletića, u stručnom su stožeru trener Mate Prskalo, kondicijski trener Jure Perković, trener vratarki Krešimir Jaklin, liječnica Antea Buterin, fizioterapeutkinja Iva Meglajec-Papa, ekonom Verica Medved i tajnik Denis Lukša.

- Pozivam gledatelje da dođu podržati djevojke, one će dati sve od sebe, a vidjet ćete motiviranu reprezentaciju Hrvatske koja želi igrati pred punim tribinama. Hrvatska ženska A reprezentacija to zaslužuje, pozvao je Miletić pošto se zahvalio gradonačelniku i Primorcu na gostoprimstvu.

Izabranice Božidara Miletića natječu se u Skupini 4 kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. godine, a slijede joj dvije domaće utakmice. Hrvatice će 5. travnja Ukrajinu ugostiti na zadarskim Stanovima, a isti će stadion dočekati i reprezentaciju Mađarske 9. travnja.

- Kad smo saznali da će se dvije službene domaće utakmice po prvi puta uopće odigrati u Zadru, odlučili smo se da pripreme održimo na zadarskom području. Sve u cilju popularizacije ženskog športa i nogometa u Zadru koji velikim koracima ide naprijed. Naime, nogomet igra preko 100 djevojaka, a imamo i drugoligaša, ŽNK Donat, rekao je Miletić.

Na tablici Skupine 4 vode Švedska i Danska s devet, odnosno šest bodova, a slijede Ukrajina s četiri, Hrvatska s dva i Mađarska s jednim bodom.

- Sve je ovo velika priprema Grada, Županije i športskih djelatnika za ono što nas čeka za mjesec dana u Zadru. Velik je događaj da prva momčad hrvatske reprezentacije dođe u naš grad, da Zadar i Zadarsku županiju prezentiramo kao športski grad, da napunimo tribine, zaključio je Miletić.

Isabella Dujmenović - reprezentativka iz Biograda

U ženskoj reprezentaciji Hrvatske sa zadarskog područja igra tek Isabella Dujmenović (22), rodom iz Biograda na Moru. Naime, obitelj Dujmenović je u vihoru rata kuću u Banja Luci zamijenila s kućom u Biogradu, nedaleko igrališta HNK Primorac. Isabella je u Biogradu živjela do svoje pete, šeste godina kada se zajedno s roditeljima i dvije sestre preselila u Sankt Pölten kod Salzburga gdje u istoimenom klubu uspješno igra nogomet. U Biogradu živi Isabellina baka Manda.

- Isabelle je sa svojim klubom došla na pripreme u Zadar. Njezina igra nije prošla nezapaženo, upitao sam je bili htjela igrati za izabranu vrstu Hrvatske, što je ona objeručke prihvatila iako je već igrala u mlađim reprezentativnim uzrastima za Austriju. Sredili su se papiri i evo je s nama, naglasio je Miletić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno