Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hrvatski superjunaci, zdrava hrana, lavovi, miševi i mačke obilježili drugi dan dječjeg karnevala

27.02.2019. 14:54
Hrvatski superjunaci, zdrava hrana, lavovi, miševi i mačke obilježili drugi dan dječjeg karnevala


Male maškarice jutros su i drugi dan za redom zavladale gradom na još jednom Karnevaliću 057, drugom po veličini dječjem karnevalu u Hrvatskoj.
Sve skupine su voditelji imenovali i pozdravili na centralnoj pozornici na Narodnom trgu, a svi su se još predstavili s točkom na Forumu. Šarenu povorku pratili su i brojni roditelji, bake i djedovi, tete sudionika te ostali mali i veliki sugrađani.
Okupljanje veselih dječjih skupina započelo je u 9.30 sati na Branimiru, a oko 10 se krenulo istom rutom kao jučer, preko Narodnog trga, putem Kalelarge pa sve do Foruma. U veseloj povorci sudjelovalo je oko 750 djece iz ukupno 18 skupina, a u njoj su danas sudjelovala i djeca iz Dječjeg vrtića Latica, OŠ Voštarnica te brojni drugi.
Osim hrvatskih superjunaka, Forum su danas okupirale vile, zdrava hrana, ribice, miševi i mačke te mnogi drugi zanimljivi likovi.
Nakon dječice iz DV Latica koji su svojim čarobnim krilima začarali sve koji su ih vidjeli, na pozornicu su izašle Kunjske are (DV Ćok), Vesela pjesma (DV Lastavica), Šuma (DV Casper), Miševi i mačke naglavačke (DV Zlatna lučica), Ribice (DV Kockica), Hrvatski super junaci/junakinje (DV Vruljica), Alisa u zemlji čudesa (DV Bokanjac), Čarobnice i čarobnjaci (DV Višnjik) te Vremenska prognoza (DV Voštarnica).
„Zdravoljupci to smo mi! Za energiju i akciju!", najavila je pjesma dolazak prve od čak tri skupine iz Grigora Viteza – zdravoljupce, jaje na oko i slatkiše. Indijanci i indijanke pristigli su iz DV Jadran, Kralj lavova iz DV Zazu, a maslačci iz DV maslačak. Program je zaokružio nastup skupine Domino iz OŠ Voštarnica.
Kao i proteklog dana svi su mališani darovani krafnama i slatkim paketima te vočnim sokovima.