Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

‘Izvjetrio’ Little, u klubu ga čekaju sa suspenzijom

27.02.2019. 18:44
‘Izvjetrio’  Little, u klubu  ga čekaju sa  suspenzijom


„Gdje je nestao čovjek“ kazao bi pjevač Goran Bare u svom hitu, a na Višnjiku već drugi put ove sezone ta skladba u negativnom smislu odzvanja u ušima klupskog stručnog osoblja. Nakon nestanka Glena Davisa početkom listopada, ‘izvjetrio’ je i drugi zadarski Amerikanac, Mario Little. Nije se pojavio na treninzima koji su započeli u ponedjeljak 18. veljače nakon trodnevnog mini-dopusta kojeg su svi igrači dobili poslije ispadanja u polufinalu Kupa.
– Nažalost, ne možemo računati na Marija Littlea koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionirati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendiramo do daljnjega. Vjerojatno iz samovolje je sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se momčad digne pred teško razdoblje koje slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio – kazao je na tu temu Nazor.
Little je po svemu sudeći malo preširoko shvatio riječ odmor, pa je odlučio odletjeti u pravcu svoje rodne zemlje i u međuvremenu je zatražio od trenera Nazora da mu se produži odmor na još nekoliko dana, no dobio je negativan odgovor te je tako američki šuter zaradio klupsku suspenziju, a ono najbitnije u cijeloj priči da je na taj način momčad pred ključni dio sezone ostala bez svog ponajboljeg pojedinca.
– Javljao se. Zahtijevao je da dobije slobodno, međutim nisam mogao dopustiti da toliko vremena bude slobodan, od posljednje utakmice Kupa pa do ove utakmice s Cibonom – prokomentirao je zahtjeve Amerikanca Nazor koji je s razlogom stao u zaštitu svog autoriteta, pa je daljna sudbina Littlea u dresu Zadra vrlo neizvjesna što je istaknuo i direktor kluba Željko Žilavec.
– Nitko nije iznad kluba. Klub to financijski ne košta, no košta ga što se tiče igre i homogenosti momčadi. Međutim, smatram da ovom mjerom doprinosimo i čuvamo tu homogenost, a na kraju krajeva i autoritet trenera što je osnova da bi jedna momčad funkcionirala. Ako je to trener odlučio, nema priče – kazao je direktor kluba otkrivši jedini mogući scenarij koji bi mogao abolirati američkog šutera.
– Suspenzija je po pravilniku kluba od dva tjedna do dvije godine i ona teče od 18. veljače do daljnjega. Situacija je u ovom trenutku takva. Kada se pojavi i obavi razgovor s trenerom, on će biti taj koji će odlučiti i koji će shodno svojoj odluci njega uvrstiti u sastav – zaključio je Žilavec.