Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kreće obnova bivšeg hotela Beograd, hotel Zagreb “na čekanju”

27.02.2019. 10:46
Kreće obnova  bivšeg hotela  Beograd, hotel  Zagreb “na  čekanju”


Što se tiče bivšeg hotela Beograd nakon što smo obnovili i uredili fasadu i nakon što je iselila većina ureda, završen je i  idejni projekt uređenja unutrašnjosti. Imamo riješiti još malo "papirologije" i ako sve bude u redu s obnovom krećemo na proljeće –  najavio je Milan Miletić poznati zadarski poduzetnik, vlasnik tvrtke  Hoteli Zadar d.d.
Naime, Nadzorni odbor i Uprava te tvrtke odlučili su još prije nekoliko godina da će taj objekt, ostati hotel. Zgrada je izgrađena još  1937. godine kao hotel Roma. Kratko vrijeme nakon rata nosila je  ime Moskva, pa Beograd. Posljednjih godina dok su u njoj bili uredi  zvala se Lanterna. Površina objekta je 2.470 četvornih metara, a površina zemljišta na kojoj je izgrađena iznosi 536 kvadrata.
Projekt obnove unutrašnjosti, prema Miletićevim riječima, radi  Studio 92 iz Pazina u Istri.


Hotel s četiri zvjezdice
– To će biti "bed&breakfast" hotel s četiri zvjezdice. Imat će od 60  do 70 soba. Ime hotela još nismo odabrali jer želimo neko kratko i  atraktivno, lako pamtljivo. Nekadašnji hotel imao je toalete i tuševe  u hodnicima, pa je potrebna kompletna obnova. Ako budemo išli u  obnovu hotela, postojeći noćni klub neće više moći ostati u prizemlju. Tu će najvjerojatnioje biti "a la carte" restoran. Vjerujem da  bismo mogli krenuti s rekonstrukcijom i obnovom krajem svibnja,  početkom lipnja. S obzirom na to da je riječ samo o radovima u  unutrašnjosti hotela, u to vrijeme možemo raditi – objasnio je Miletić dodajući, kako vjeruje da bi novi-stari hotel na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, mogao biti stavljen u funkciju već za  sljedeću sezonu.
A, što se tiče hotela "Zagreb" koji je također, u vlasništvu Miletićeve tvrtke i čiju obnovu Zadrani godinama priželjkuju i nestrpljivo čekaju, cijela je priča još uvijek na sudu zbog terase, ali je Miletić opet ponovio kako je našao zajednički jezik s Gradskom upravom na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem, koji, kako je  otkrio, imaju više sluha i razumijevanja – "nego bivša granitura".


Pregovori oko terase hotela Zagreb
– U stalnom smo kontaktu i pregovori idu u dobrom smjeru.  Obostrana je želja i cilj da se ne čeka sud, već da pokušamo naći  zajedničko rješenje. Doista vjerujem da će se to i dogoditi. Ne želim  ništa špekulirati s nekim vremenskim rokovima i najvama, ali na  tome se neprestano radi – dodao je Miletić koji već godinama živi i  radi na relaciji između SAD-a i Hrvatske.
Kao što je javnosti poznato, obnovu hotela Zagreb, usporilo je  vlasništvo nad onim najvažnijim, a to je – terasa. Kad je kupovao  Hotele Zadar od države, Miletić tvrdi da je terasa ušla u temeljni  kapital, no Grad to osporava tvrdeći da je terasa pješačka zona na  pomorskom dobru, a sud je odlučio kako nije moguće steći vlasništvo nad pješačkom zonom.
Nakon žalbi, sada je "slučaj hotel Zagreb" na Upravnom sudu, no  Miletić vjeruje kako će se problem riješiti bez suda jer je to u obostranom interesu i njega – kao investitora, ali i Grada Zadra.