Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Stipe Žunić odustao od EP- a

27.02.2019. 10:15
Stipe Žunić  odustao od EP- a


Na ovogodišnjem Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu koje će se održati u Glasgowu od petka do nedjelje Hrvatsku će predstavljati petero natjecatelja. Među njima neće biti Stipe Žunić, koji je nedavno na mitingu u Beogradu bacio kuglu do 20.32 metara. Zadranin je zbog ozljede morao odustati od nastupa na EP-u.
– U Beogradu sam dobio virozu, a na prvom treningu nakon što sam se oporavio zadobio sam rupturu međurebrenog mišića. Ozljeda nije teška, ali zbog nje ne mogu tehnički izvesti hitac na željeni način. Kako ubrzo počinje sezona na otvorenom, odlučio sam preskočiti ovo natjecanje – rekao je Žunić koji se osvrnuo i na svoje dugoročne planove:
– Cilj su mi Olimpijske igre u Tokiju i biti na vrhuncu tamo. Naravno, važno je i Svjetsko prvenstvo u Dohi na koje dolazim kao osvajač medalje. U sezonu na otvorenom ulazim optimistično, očekujem baciti dobar rezultat na nekom od natjecanja na samom početku koji bi mi omogućio pozivanje na mitinge Dijamantne lige.
Kad je riječ o hrvatskim adutima u Škotskoj najviše izgleda za dobar plasman daje se Andrei Ivančević na 60 metara s preponama. Ivančević je ove sezone najbolji rezultat od 8.06 sekundi ostvarila prije dva tjedna u Eubanneu, a njezin i hrvatski rekord na ovoj dionici postavljen prije tri godine iznosi 7.91 sekundi. Uz Ivančević, u Glasgowu će na 60 metara s preponama nastupiti i 27-godišnja Ivana Lončarek koja je prije pet dana u Beogradu ostvarila najbolji rezultat sezone od 8.17, što je za 10 stotinki slabije od njezina osobnog rekorda starog dvije godine. Hrvatski predstavnik u muškom sprintu bit će 24-godišnji Zvonimir Ivašković koji će nastupiti na 60 metara dok će u tehničkim disciplinama Hrvatsku predstavljati Ana Šimić u skoku u vis i Ivan Horvat u skoku s motkom. Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić rekao je kako bi za naše predstavnike svaki ulazak u finale bio velik kao medalja.
– Mi jesmo dobili dvoranu, ali efekte te dvorane imat ćemo tek za koju godinu. Znate kako smo posljednju medalju sa dvoranskih europskih prvenstava osvojili još prije 25 godina. Ne želim zvučati previše depresivno, ali nas bi veselilo i jedno finale – kazao je Katalinić.