Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zamjenica ravnateljice Zadre Nove podnijela ostavku

27.02.2019. 10:38
Zamjenica  ravnateljice Zadre  Nove podnijela  ostavku


Dva mjeseca nakon imenovanja Marine Dujmović Vuković  za ravnateljicu županijske Agencije za razvoj Zadra Nove, njezina zamjenica Marica Babić podnijela je ostavku na svoju dužnost. Prema informacijama iz vladajuće stranke, Babić je nezadovoljna činjenicom da je  već dugo godina u drugom ešalonu kadrova, odnosno da joj nije omogućeno rukovodeće mjesto, unatoč činjenici da je Zadru donijela projekte vrijedne milijune kuna. Babić tako ne samo da napušta Agenciju za  razvoj, već napušta i Zadar vraćajući se u rodni Split.
Naime, Babić se krajem godine kandidirala na natječaju za ravnateljicu Zadre Nove želeći se okušati na ovom rukovodećem mjestu. No umjesto nje, za šeficu ove agencije izabrana je Marina Vuković Dujmović,  dotadašnja pročelnica Ureda župana Zadarske županije, a Marica Babić  zadržana je na mjestu zamjenice. Bivšoj ravnateljici Sanji Peričić nije  povjereno niti mjesto zamjenice, već je imenovana za voditeljicu Odjela  za regionalni razvoj.
Na pitanje odlazi li iz Zadra zbog nezadovoljstva činjenicom da nije  prošla na natječaju za šeficu Agencije za razvoj, Babić kaže kako nije riječ  o tome, već da je "riječ o razlozima osobne prirode".
– Odlazim u Split u njihovu razvojnu agenciju na iste poslove te nije riječ o nezadovoljstvu zbog natječaja, tvrdi  Babić.
No da natječaj za ravnateljicu Zadre Nove zacijelo ima veze s njezinom  ostavkom kazuje i sama kandidatura na koju se sigurno ne bi odlučila da  je mislila napustiti Zadar.