Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na svakom koraku slika radosti i humanosti

28.02.2020. 16:15


Kažu da na mladima svijet ostaje, ako je tako, mi se ne moramo brinuti. Ovih dana održana je 1. Zimska škola mladih GDCK Biograd na Moru u organizaciji baš njih, Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.
Klub mladih GDCK Biograd na Moru osnovan je 5. prosinca 2019. godine, a iza sebe već broje odlične rezultate. Iako mladi po osnivanju i godinama svojim radom primjetni su u lokalnoj zajednici.


Kvalitetnije provođenje slobodnog vremena
– Zašto se uključiti u Klub mladih GDCK Biograd na Moru i biti volonter pitanje je koje me često pitaju. Kada sam se priključila Klubu mladih mislila sam da je Crveni križ u biti samo par djelatnosti, no tek kada se aktivnije uključite u sam rad onda vidite da je Crveni križ puno više. U zadnja tri mjeseca naučila sam puno toga o drugima i o sebi, ali ono što mi se najviše svidjelo je puno različitih programa i aktivnosti u koje se možete uključiti, ali i kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme, rekla je Franciska Ružić, članica Kluba mladih GDCK Biograd na Moru.
Tako su uz podršku djelatnika GDCK Biograd na Moru organizirali 1. Zimsku školu mladih GDCK Biograd na Moru za učenike Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, Osnovne škole Biograd i Srednje škole Biograd na Moru. Na 1. Zimskoj školi sudjelovali su članovi natjecateljskih ekipa pomlatka i mladih koji će svoje znanje odmjeriti na Gradskom/općinskom/školskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 7. ožujka 2020. godine.
– Cilj 1. Zimske škole mladih GDCK Biograd na Moru bio je uključivanje što većeg broja mladih u aktivnosti GDCK Biograd na Moru s naglaskom na buđenje svijesti o znanju prve pomoći te na teme diskriminacije i prihvaćanja različitosti koje nisu toliko naglašene u našem društvu, rekla je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru.
Svrha rada s mladima je razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije i razumijevanja. Jedna od zadaća Kluba mladih je uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina.


"Sretna sam što sam volonterka Crvenog križa"
– U Klubu mladih sam od osnutka i zbilja me veseli vidjeti da se polako, ali sigurnim korakom naše ideje i ciljevi realiziraju. Drago mi je da se broj članova Kluba mladih GDCK Biograd na Moru svakog dana povećava, to nam je znak da smo na dobrom putu. Crveni križ jedna je hvalevrijedna humanitarna organizacija i sretna sam što sam volonterka Crvenog križa, rekla je Franka Bačkov, članica Kluba mladih GDCK Biograd na Moru.
Mladi su na zimskoj školi imali priliku naučiti kako se pravilno pruža prva pomoć kod naglo nastupajućih bolesti i stanja, te su kroz opći dio programa obrađene teme diskriminacije i predrasuda kod vršnjaka.
– Ovim putem želimo se zahvaliti Srednjoj školi Biograd na Moru na ustupljenom prostoru kao i svim djelatnicima koji su pomogli oko provedbe 1. Zimska škole mladih GDCK Biograd na Moru. Nadamo se da će se Zimska škola mladih pretvoriti u dugogodišnju tradiciju, naglasila je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru.
Poziv na uključenje
»Imaš od 14 do 30 godina? Priključi se Klubu mladih GDCK Biograd na Moru, pošalji poruku putem facebook-a: Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, instagrama: gdck_bnm ili dođi do nas svaki radni dan od 7 do 15 sati, Trg Hrvatskih Velikana 27, 23210 Biograd na Moru«, pozivaju iz Kluba mladih.