Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novo igralište na Višnjiku

27.02.2020. 15:57


Nastavljeno je uređivanje i opremanje površina u Športskom centru Višnjik koje su namijenjene najmlađim Zadranima. Tako je u neposrednoj blizini Dječjega igrališta, koje je tijekom dana i predvečer prepuno razigranih mališana, uređena još jedna »zabavljaonica« sa spravama poput tobogana i penjalica.
– Kao roditelj i kao Zadranka oduševljena sam i baš mi je drago što su zadarski mališani dobili svoj siguran kutak u sklopu ŠC-a Višnjik. Sa sinčićem dolazim gotovo svaki dan i najveći nam je problem jedino kad trebamo – otići kući, pomalo se šali gospođa Tina dok njezin sinčić obilazi tobogan i penjalice.
Osim što su fizički aktivni na svim spravama, mališani razvijaju i svoj socijalni život družeći se i igrajući se s vršnjacima.
– Nove sadržaje za mališane podigli smo u dijelu prostora koji je bio obična travnata površina. Prateći iz dana u dan posjete Višnjiku brojnih roditelja i djece, a uz činjenicu da su u sklopu Višnjika i dva dječja vrtića, uočili smo nužnost proširenja igrališta. Uskoro će biti dovršen i prostor namijenjen košarkaškoj igri, prilagođen predškolcima i zaštićen. U neposrednoj blizini postavljena su i tri stola za stolni tenis, pa je ova mikrolokacija u sklopu ŠC-a Višnjik i sadržajna i privlačna za brojne naše sugrađane, kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
U uređenje i opremanje svih sadržaja u sklopu Dječjega igrališta do sad je uloženo oko milijun i 600 tisuća kuna. Istodobno se ostvaruje i plan ozelenjavanja Višnjika. U suradnji s Gradom Zadrom i tvrtkom Nasadi d. o. o., ŠC Višnjik na pojedinim točkama pripremio je teren za sadnju različitih biljaka prema naputcima struke iz Nasada d. o. o.