Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Predovan: Pristao bih biti kandidatom samo ujedinjene koalicije

27.02.2021. 09:28


Za razliku od samo dvije zadarske stranke koje se mogu pohvaliti da imaju kandidate za gradonačelnika i župana, HDZ-a i SDP-a, ostale su još uvijek na mukama jer ne mogu naći odgovarajuća imena. Naime, iako to još nije službeno objavio, SDP će za župana kandidirati svojega člana, bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Paklenica, Zlatka Marasovića.
S obzirom da su neke stranke spominjale kako bi za kandidata voljele imati zadarskog arhitekta, bivšeg gradskog vijećnika Željka Predovana, pitali smo ga hoće li prihvatiti ponudu ili je od političke karijere odustao.
Naime, Predovan je bio u igri za kandidata i na prošlim lokalnim izborima kada ga je HNS htio kandidirati za gradonačelnika. Ponudu je, međutim, odbio pristajući biti kandidatom samo velike oporbene koalicije. Smatrao je da se samo objedinjena oporba može kvalitetnu suprotstaviti HDZ-u, pa je ponudu već u startu odbio. Predovan je tada pojasnio da, ukoliko bi se kandidature za gradonačelnika i prihvatio, učinio bi to na vrlo temeljit i ozbiljan način: »Drugačije ne bih ni pokušavao jer zahtjevan je to angažman, tu se maksimalno treba dati«, poručio je Predovan.
Što pak danas kaže na informacije o tome da ga neke stranke žele kandidirati?
– Nikad ne reci nikad, ali budući da sam se odmaknuo od politike, zaista bi se moralo dogoditi neko čudo da me netko pokrene, odnosno to bi trebala biti ujedinjena koalicija koja će se kvalitetno okupiti i imati smisla, a ove sadašnje mi ne ulijevaju povjerenje. I inače sam razočaran političkom situacijom jer se rasprave vode na nivou koji mi je smiješan, neargumentiran i paušalan i kojima se ljude podcjenjuje, poručuje Predovan.