Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sredstvima iz EU fondova nabavit će se dvije montažne ribarnice

27.02.2021. 08:43


Općini Pašman je dodijeljena Odluka o odabiru projekta »Skraćivanje lanaca opskrbe nabavkom montažnih ribarnica« od strane FLAG-a Lostura, na temelju prijave projekta na EU natječaj FLAG-a Lostura, Mjera 1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe.
Ukupna vrijednost projekta je 463.217,46 kn, a projekt će biti potpuno financiran iz EU fondova. Glavni cilj projekta je nabava i opremanje dviju montažnih ribarnica kojima se doprinosi stvaranju novih načina prodaje proizvoda ribarstva. Općina će kroz ovaj projekt nabaviti Kontejnere »Ribarnica Eurostandard« (5280x2780x2850).
Na području općine trenutno nema uređenog prostora/ribarnice za prodaju svježe ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture. Projektom se rješava ovo pitanje koje je važno kako za lokalno stanovništvo tako i za brojne turiste u ljetnoj sezoni.
Stvaranjem adekvatnih uvjeta za prodaju ribljih proizvoda povećava se mogućnost prodaje ribe te se doprinosi razvoju lokalnog gospodarstva otvaranjem novih radnih mjesta. Ovim projektom potiče se i konzumacija ribe s čime se dugoročno utječe na poboljšanje prehrambenih navika, a samim time i na zdravlje lokalnog stanovništva.
Lokalna akcijska grupa u ribarstvu FLAG Lostura je udruga registrirana u Biogradu na Moru, a njezina osnovna djelatnost je razvoj ribarstva i promicanje potrošnje ribe i morskih plodova kroz povezivanje i sudjelovanje u projektima te zajedničkim aktivnostima u prikupljanju sredstava.
(Otok Pašman)