Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Četiri tvrtke na mostarskom sajmu

Autor: Dragana Glavočić

26.03.2009. 23:00
Četiri tvrtke na mostarskom sajmu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Svoje će proizvode i ponudu izložiti predstavnici tvrtki “Kamen Benkovac” d.o.o. iz Benkovca, “Elan” motorni brodovi d.o.o. iz Obrovca, “Adria” d.d. iz Zadra i “Mardešić” d.o.o. iz Sali. Zemlja partner mostarskoga sajma ove je godine Republika Hrvatska


Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar organizira nastup poduzetnika Zadarske županije na 12. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2009. Sajam će se održati u Mostaru od 31. ožujka do 4. travnja 2009. godine. Ove godine Županijska komora Zadar prvi će se put u sklopu centralnog štanda Hrvatske gospodarske komore predstaviti na samostalnom štandu i to s četiri tvrtke iz Zadarske županije. Marija Mišulić, stručna suradnica Odsjeka za međunarodne odnose, informirala nas je o poslovanju tvrtki iz Zadarske županije s Republikom Bosnom i Hercegovinom u 2008. godini.
– Iz Zadarske županije u Bosnu i Hercegovinu izvezena je roba u vrijednosti od 13.157.366 dolara, što je 5,9 posto u ukupnom robnom izvozu Zadarske županije. Uvoz iz BiH iznosio je 8.388.963 dolara, što je udio od 3 posto u ukupnom robnom uvozu Zadarske županije, kazala je Mišulić.
HGK-Županijska komora Zadar poslala je poziv svim potencijalno zainteresiranim tvrtkama iz Zadarske župnije koje bi mogle sudjelovati na 12. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2009.
Svoje će proizvode i ponudu tako na štandu Županijske komore Zadar izložiti predstavnici tvrtki “Kamen Benkovac d.o.o.” iz Benkovca s izložbenim programom proizvoda i suvenira od benkovačkog pločastog kamena, zatim “Elan motorni brodovi” d.o.o. iz Obrovca s promidžbenim materijalima “power programa” motornih brodova te “Adria d.d.” iz Zadra i “Mardešić d.o.o.” iz Sali koji će predstaviti svoje riblje prerađevine.
To će biti prilika za predstavljanje zadarskoga gospodarstva na najvećoj gospodarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini po broju izlagača i posjetitelja. Inače, zemlja partner mostarskoga sajma ove je godine Republika Hrvatska.