Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HNS u predizbornom obilasku mjesnih odbora

Autor: Nives Rogoznica

26.03.2009. 23:00
HNS u predizbornom obilasku mjesnih odbora

Foto: Sebastian GOVORČIN



sim Mjesnog odbora Stanovi dio zadarskih HNS-ovaca predvođen predsjednicom Gradskog odbora Vesnom Sabolić posjetio je i Smiljevac i područje MO Jazine II, dok je drugi dio stranke posjetio Mjesne odbore Bokanjac i Novi Bokanjac
Želimo da se naša ulica proglasi jednosmjernom, jer je ovako nemoguće živjeti. Ulica je preuska i jako prometna. Djeca nam ne mogu izaći na ulicu, a ni mi odrasli na njoj nismo sigurni, kazala je Stanislava Radeka predstavnicima HNS-a koji su jučer bili u obilasku pet od ukupno 36 zadarskih mjesnih odbora.
Mještani su se požalili kako sa strepnjom svaki dan izlaze iz svojih dvorišta. Stadionska ulica u kojoj žive, zadnjih desetak godina je dvosmjerna. Iznimno je prometna jer povezuje istok i zapad grada.
– Kada su utakmice na Stanovima ili u dvorani na Višnjiku nastaje prometni čep, dodaje Radman.
Mlađi stanari ulice kazali su nam kako kod njih ni preko noći nije mir, posebno vikendom. Tada je njihova ulica prometna zbog blizine diskoteke Gotham te mnogi njom prolaze na povratku iz večernjeg izlaska. Cesta, kažu, ni po danu nije pregledna i preuska je za normalno prometovanje dvaju vozila koja se kreću u suprotnim smjerovima, a kamoli po noći. Unatoč svemu, njom prometuju i kamioni.
– Prema najnovijim informacijama iz Grada su poručili kako ulicu neće pretvoriti u jednosmjernu. Obrazloženje nisu ponudili, kaže Robert Nezirović, dopredsjednik Gradskog odbora stranke.
Osim mjesnog odbora Stanovi dio zadarskih HNS-ovaca predvođen predsjednicom Gradskog odbora Vesnom Sabolić posjetio je i Smiljevac i područje MO Jazine II, dok je drugi dio stranke posjetio Mjesne odbore Bokanjac i Novi Bokanjac.
Dok je vodstvo zadarskog ogranka stranke bilo na terenu, u njihovom sjedištu bilo je organizirano dežurstvo otvorenih telefona u vremenu od 17 do 19 sati za građane mjesnih odbora koje su jučer posjetili.
HNS će u sklopu finaliziranja izbornih projekata koje će biračima ponuditi na lokalnim izborima posjetiti sve zadarske mjesne odbore.