Uzrok požara na brodu "Zvonimir" još se utvrđuje

Slika korisnika admin
kocarica_pozar
Filip BRALA
Kočarica je bila vrijedna između 40 i 50 tisuća eura

Koćarica "Zvonimir" vrijedna 40-tak tiusća eura, zapalila se u noći sa srijede na četvrtak oko 3 sata u mjesnoj lučici u samom centru Kukljice na otoku Ugljanu gdje je bila na vezu.

Inače, riječ je o brodici dugoj oko 13 metara u vlasništvu 33-godišnjeg Šime Meštrića i njegova oca Davora.

Vatru su primjetili policajci tijekom redovite noćne ophodnje o čemu su odmah obavijestili kukljiško Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Međutim, iako su vatrogasci došli u svega nekoliko minuta nakon dojave, gašenje je potrajalo gotovo sve do 4 sata.

Naime, kako smo doznali od vlasnika koćarice, Šime Meštrića, problem pri gašenju pričinjavao je dim koji je ispunio unutrašnjost brodice.

- Dim je ispunio cijelu kabinu tako da se ništa nije vidjelo, pa je to uvelike otežavalo posao vatrogascima, a osim toga bila je i mrkla noć. Gorjelo je unutar kabine u predjelu gdje se nalazi motor, a tamo ima benzina i motornog ulja. Nešto prije četiri sata ujutro bilo je jasno da vatra dobija bitku, pa smo odlučili brod potopiti kako bi spasili što se spasiti još dalo - ispričao nam je Šime dodajući kako još ni sam ne vjeruje da se sve to dogodilo.

Njega je naime, o požaru obavijestio njegov susjed probudivši ga iz tvrdog sna.

- Susjed me oko tri sata probudio i rekao da mi brod gori. Skočio sam se iz kreveta i onako, još snen, odjurio u luku. Tamo sam zatekao vatrogasce i policajce koji su požar prvi primjetili i odmah alarmirali kukljički DVD. Što reći!? Brod nisam koristio dvije godine i nije mi bio osiguran. Vrijednost mu je između 40 i 50 tisuća eura, a kolika je šteta i što je prouzročilo požar vidjet ću kad policija obavi svoj posao i kad sve bude gotovo - zaključio je Šime Meštrić.

Inače, od mještana doznajemo kako je Meštrićeva koćarica u lučici bila vezana već duže vrijeme te da su se na njoj često mogli vidjeti mjesni narkomani koji su u kabini broda nalazili zaklon od pogleda prolaznika. Navodno su viđeni i večer uoči požara. No više o svemu znat će se po okončanju očevida koji jučer nije bilo moguće obaviti.

- Djelatnici krim policije izišli su na mjesto događaja, međutim, očevid nije bilo moguće obaviti s obzirom na to da je uslijed požara došlo do nagnuća broda i prodiranja mora u njegovu unutrašnjost. Čim to omoguće vremenski uvjeti, brod će biti izvučen na suho te će se potom obaviti i očevid - rekla nam je Sonja Šimurina, zamjenica glasnogovornice PU zadarske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno