Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Novinarka prijavila Šarine prijetnje smrću

Autor: Boris Kupčak

26.03.2010. 23:00
Novinarka prijavila Šarine prijetnje smrću

Foto: Vedran SITNICA



PU Zadarska jučer je dobila prijavu prema kojoj je Slavko Šare, načelnik Općine Galovac prijetio smrću novinarki Marini Šaponji. Na pitanje je li novinarka Šaponja prijavila prijetnje smrću od strane načelnika Šare, Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU Zadarske kazala nam je kako je prijava je zaprimljena i upućena Općinskom državnom odvjeništvu.
– Imamo prijavu da ju je nazvao i zaprijetio joj preko oca. Ona je zatražila da ga se upozori, a o tome smo izvjestili Općinsko državno odvjetništvo. Razgovori su u tjeku i to će biti obavljeno tjekom dana, jučer nam je kazala Poljak Jurinčić.
Novinarka Marina Šaponja nije željela davati izjave i zamolila nas je da imamo razumjevanje, dok Slavko Šare tvrdi kako je sve politička konstrukcija uperena protiv njega te da niti ne poznaje novinarku.
 Više o cijeloj priči kazao nam je Rafael Burčul, predstavnik oporbenog HDZ-a u Općini Galovac.
– Novinarka je došla jučer na sjednicu koja je zakazana u 9 sati i vidjela kakvo je stanje. Naime, pozvani smo na vijeće koje se održava od 25. ožujka do kraja mjeseca s početkom u 9 i u 14 sati. Prostorije Općine Galovac su svlačiona nogometnog kluba, a iako je izvješeno radno vrijeme tamo nije bilo nikoga i vidjele su se trenerke i dresovi. Novinarka je nazvala Šaru da vidi što je s tim, a on joj je poklopio slušalicu. Kasnije sam se čuo s njom i rekla mi je da joj je uputio prijetnje smrću i da ju je psovao te da je u strahu, kaže Burčul i dodaje kako mu je još rekla da je protiv Šare uputila kaznenu prijavu.
Na upit naše novinarke je li uputio prijetnje smrću, Slavko Šare je kazao kako ne poznaje novinarku Šaponju te da je nije nikada vidio, niti čuo i da smatra kako je cijela situacija politički usmjerena protiv njega.
– Tu osobu ja nikada nisam vidio, čuo, niti je poznajem. Nikada je nisam zvao da bi joj prijetio, a sve što znam je da se njeno ime pojavljuje ispod nekih naslova u Vox tabloidu. Ako sam je ikada sreo, moguće je da je to bilo u slučaju da je bila u grupi s drugim novinarima, ali ne znam kako ona izgleda. O tome da sam joj prijetio prvi put čujem od vas, a o tome me nitko nije ništa pitao, pa ni policija, kaže Šare dodajući kako je ova situacija kao ona kada kažete nekom da mu je majka kurva, a on se mora pravdati kako nije.
Dodao nam je i kako smatra da je ovo politička konstrukcija jer je nedavno zbog uzurpacije zemljišta prijavio sumještanina koji je član HSU-a, a otac novinarke je Branislav Jelinić, predsjednik te stranke.
 


 ZUBOVIĆ: ŽELIM ČUTI OBJE STRANE


Josip Zubović, predsjednik županijskog HSS-a, jučer nije želio prejudicirati stvari i govoriti o mogoćim sankcijama načelniku Šari.
-Informaciju o toj situaciji dobio sam sinoć, ali sam čovjek koji voli čuti oba zvona. Ne mogu biti siguran što se točno dogodilo, a preko noći ne možemo donositi odluke u predsjedništvu. Moramo znati činjenice, a ako je to učinjeno to je ružno i protiv toga se borimo, kazao je Zubović ne dajući nam konkretan odgovor o potencijalnim sankcijama ukoliko budu dokazane prijetnje upućene novinarki.