Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rasterećeno na Splićane

Autor: Andrija Dešpoja

26.03.2010. 23:00
Rasterećeno na Splićane

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ove sezone omjer Puntamičana i Splićana je 1:1. Obje momčadi slavile su na domaćem terenu


Nemilosrdan ritam Lige za ostanak namjerit će večeras košarkaše Borik-Puntamike na gostovanje u Split gdje ih dočekuje istoimeni nekoć slavni domaćin. Situacija je pomalo čudna, ali i stvarna, da je imperativ pobjede debelo na strani domaćina koji još nije prebrinuo oko brige očuvanja ostanka u A-1 ligi, a na drugoj strani Puntamičani imaju najugodniju poziciju po kojoj im je matematički dovoljna još jedna pobjeda u sljedećih sedam utakmica. Rasterećenost i odlična forma saveznik su Plantakovih igrača koji od početka veljače imaju pravu nisku pobjeda ne računajući iznimku poraza u Dubravi u 1. kolu Lige za ostanak. Posljednji uspjeh kontra Kaštelana donio je mirnoću u redove “zelenih” koji kartu zvanu ostanak u ligi mogu već čekirati na Gripama ili u tri domaća ogleda koji slijede nakon.
Zašto čekati do tada, a ne potvrditi ostanak već večeras postavlja pitanje kapetan Mate Mrva koji cijelu sezonu igra na visokoj razini i jedan je od najvećih uzdanica trenera Plantaka ove sezone.
– U posljednje vrijeme igramo stvarno na visokoj razini, sve nam se posložilo tako da možemo očekivati u Splitu svašta. S pobjedama je došla rasterećenost, nestao je onaj grč koji nas je znao ometati u početku sezone tako da imamo i odličnu atmosferu i idealnu poziciju na ljestvici. Splitu je potrebnija pobjeda nego nama, no mi ne želimo ništa prepuštati slučaju, nego idemo pokušati pobijediti kao i svaku utakmicu do kraja ove natjecanja.
Ove sezone omjer Puntamičana i Splićana je 1:1. Obje momčadi slavile su na domaćem terenu.
– Dobro se poznamo i nema nekih velikih tajni. Splićani imaju dobru momčad koja baš nije došla do izražaja u ligaškom dijelu, no i dalje su po imenima vrlo moćni. Spoj su iskustva i mladosti, a prva petorka: Sumić, Batina, Mimica, Sobin, Macura uz Vrkića na klupi i vrlo darovite juniore poput Katića, Jakoliša, Babića i Najeva je garancija da će vrlo vjerojatno spasiti sezonu. Unatoč svemu, mislim da su Splićani ti koji bi se trebali bojati, jer im dolazi momčad koja je u uzlaznoj formi te očekujem vrlo neizvjesnu utakmicu.
Jedan od bitnijih čimbenika u ovom plodnom razdoblju je i prazna rubrika s ozljedama koje su bile nezaobilazne početkom sezone?
– Ozljede su srećom iza nas i to je jedan od bitnijih faktora koji su utjecali na ovo vrlo plodno razdoblje u kojem smo navikli na pobjede. Prva polovica sezone je proticala u konstantnim problemima s ozljedama i nismo mogli stvoriti kompaktnost i širinu što se odlično primjećuje u posljednje vrijeme – zaključio je Mrva.
Raspored 4. kola Lige za ostanak: Split – Borik-Puntamika (18), Šibenik – Kaštel galerija, Dubrovnik – Dubrava.