Starigrad pred sezonu dobio policijski ured

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
U obnovljenu općinsku zgradu u Starigradu uselit će se policijski ured PU zadarske

Gotovo svako primorsko mjesto ljeti ima desetak puta više stanovnika nego zimi. Ulice, trgovi, šetališta i plaže danonoćno su puni što znatno utječe na stanje sigurnosti.

- Pored 'policajca u zajednici' PU zadarska će u Starigradu otvoriti i policijski ured, zasad tijekom turističke sezone. Na dobrom smo putu da policijski ured u Starigradu bude otvoren i za stalno, najavio je načelnik Krste Ramić, naglašavajući da je cilj povoljno stanje sigurnosti na području općine učiniti još boljim.

Za tu namjenu Općina Starigrad je uložila 75.000 kuna s PDV-om kako bi izvela nužnu adaptaciju na zgradi matičnog ureda gdje će se i otvoriti policijski ured. Radove na adaptaciji je izvelo općinsko komunalno poduzeće Argyruntum d.o.o.

Legenda o Večkoj kuli

- Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća jer turisti ne biraju samo lijepa, nego i sigurna odredišta. Zaštita ljudi i njihove imovine ima prvorazrednu važnost. Naglašavamo da je Podgorje itekako sigurno turističko odredište te smo uvjereni da će se otvaranjem policijskog ureda to i dalje poboljšavati, na zadovoljstvo turista, vikendaša, posjetitelja i općinskih žitelja, poručio je Ramić.

Mnoge su legende vezane uz staru utvrdu zvanu Večka kula, smještenu na samom rtu plaže Kulina u Starigradu-Paklenici. Sad se uokolo Kuline umjesto mitskih priča ostvaruju infrastrukturni projekti, uređuje se plaža, gradi prva faza šetnice koja će turistima, rekreativcima i građanima omogućiti da se prošeću uz more, provozaju biciklom ili rolama sve od jaza Škiljića do mula Marasovića. Izgradnjom mosta preko potoka Velika Paklenica poprima svoj konačni izgled. Početak je to kompleksnog projekta revitalizacije ovog golemog neiskorištenog prostora koji, svi se slažu, ima veliki potencijal.

- Izgradnjom prve faze šetnice prvi put u povijesti je i premošćen potok Velika Paklenica s čvrstim mostom. U turističkoj sezoni iznimno posjećenu rivijeru Paklenica u skorijoj budućnosti vidimo kao sredinu koja bi trebala postati jedinstvena destinacija tradicije i kulturno-prirodnog doživljaja i koja u okružju svojih dugih, šljunčanih plaža i čistog mora nudi raznovrsne turističke doživljaje, podsjetio je Ramić, dodajući da turizam nudi brojne pogodnosti, među kojima su poboljšanje sadašnje razine razvijenosti, povećanje zaposlenosti, pokretanje novih sadržaja, produljenje turističke sezone.

Odlagalište Samograd

Izgradnjom nove trafostanice TS 35/10(20) Kv u Selinama Hrvatska elektroprivreda nastavlja višemilijunska ulaganja u elektroopskrbni sustav ovog kraja. Za sanaciju odlagališta smeća Samograd koji se nalazi na Velebitu uz put Veliko Rujno ovih dana je ishođena lokacijska dozvola. U vrijednosti od 7 milijuna kuna s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan je ugovor za potpunu sanaciju i zatvaranje tog odlagališta. Općina sudjeluje u iznosu od 20 posto. U tijeku je izrada projektne dokumentacije.

- Odlagalište Samograd svake godine saniramo tamponom. No cjelovita sanacija vezana je s otvaranjem Županijskog centra za gospodarenje otpadom, rekao nam je Ramić.

Projekti koji su u već odmakloj realizaciji prikupljanja papirologije te ishođenja lokacijskih i građevinskih dozvola su podvelebitski vodovodni sustav Zapad od Starigrada do Sv. Marije Magdalene, izgradnja vodovoda Koići, sustav odvodnje otpadnih voda za Starigrad i Seline, izgradnja vatrogasnog doma, uređenje Trga Stjepana Radića, uređenje obale od JU NP Paklenica do starog groblja u Starigradu, sanacija obalne šetnice i plažnih objekata u Selinama...

- Recesija neće zaustaviti zacrtane projekte, barem ne u onom dijelu koji se financira iz općinskog proračuna, zaključio je Krste Ramić.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno