Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Uvodi se aviolinija Brno-Zadar

Autor: Damir Maričić

26.03.2010. 23:00
Uvodi se aviolinija Brno-Zadar


Zrakoplovi će prometovati dva puta tjedno počevši od 2. lipnja do konca rujna. Uz sve ostale vrste veza dobit ćemo i zračnu vezu s Južnomoravskom regijom s kojom niz naših sredina na čelu sa Zadarskom županijom razvija prijateljstvo


Ovo je ludnica, izniman uspjeh i veliko zadovoljstvo, kazao nam je oduševljeno Slavko Pernar javljajući se iz najvećeg trgovačkog centra u Brnu u prijateljskoj češkoj Južnomoravskoj regiji s predstavljanja ovdašnjeg turizma.
Riječ je o svojevrsnom “roadshowu” u kojem su predstavnici TZ Paga, TZ Povljane i TZ Dugogo otoka, predstavljajući i turizam Zadarske županije te dijelom i cijele Hrvatske obišli dvije prijeteljske sredine Slovačke i Češke.
– Boravili smo najprije u najvećem trgovačkom centru u slovačkom gradu Nitri, četvrtom slovačkom gradu s nešto oko 100.000 stanovnika gdje smo imali predstavljanje. Predstavljanje ovog tipa sadrži animaciju i teži pozornosti na mjestima značajnog okupljanja ljudi. S nama je dalmatinska glazba te delciije mahom paške poput fritula, kroštula, rakija, pujine, sira… a paralelno idu video prezentacije, posteri i plakati kao i dijeljenje materijala zainteresiranima te namjernicima. Ovaj se vid predstavljanja pokazao jako uspješan u nizu zemalja i provodimo ga već niz godina na raznim mjestima po okolnim zemljama, objašnjava Pernar.
 Dakle riječ je o odlasku među ljude na mjesta njihovog okupljanja i traženja pozornosti u popularizaciji ovdašnjeg turizma. Naravno u oba ova slučaja, dakle Slovačkoj i Češkoj, a slične akcije idu i kroz neke gradove u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, provode se na područjima kojima smo jako dobro znani. U ovim slučajevima zemljama kojima je Hrvatska turističko odredište broj jedan.
– U Brnu smo u najvećem trgovinskom centru kojeg dnevno prođe 20.000 ljudi i to što smo danas ovdje imali je ludnica. Povod je konferencija na kojoj je predstavljena nova aviolinija Brno-Zadar koju uvodi ovdašnja tvrtka Jobair iz Ostrave. Zrakoplovi će prometovati dva puta tjedno počev od 2. lipnja do konca rujna. Uz sve ostale vrste veza dobit ćemo dakle i zračnu vezu s Južnomoravskom regijom s kojom niz naših sredina na čelu sa Zadarskom županijom razvija prijateljstvo. Ilona Siokolova članica Poglavarstva regije bila je s nama na predstavljanju dok sam ja uime Zadarske županije i TZ predstavio naše turističke potencijale i regiju. Moram kazati da je konferenciju kao i naš nastup ovdje pratila iznimna pažnja medija. Bile su tu tri televizije, naše predstavljanje prikazano je u udarnom večernjem dnevniku, a 20-ak novinskih i radijskih kuća posvetilo nam je veliku pažnju, ističe Pernar.