Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadar ugrabio priliku u Sesvetama

Autor: Šime Ćurko

26.03.2010. 23:00
Zadar ugrabio priliku u Sesvetama

Foto: Vedran SITNICA



U dvoboju 22. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Zadra svladali Croatiju s 2:1 (0:1). Povela je domaća momčad golom Pokrajčića u 14. minuti. Preokret je uslijedio u drugom poluvremenu – prvo je na 1:1 u 53. minuti  iz slobodnog udarca izjednačio Ćurjurić, a pobjedonosni gol postigao je Mršić u 77. minuti.


– Iako nismo odigrali sjajno na kraju smo pobijedili. Ostali smo iznenađeni budući da su Sesvećani igrali dosta defanzivno, samo s jednim napadačem do kojeg su pokušavali doći visokim loptama. S obzirom da su bili domaćini, kao i to da je bilo očekivati da će ići na tri boda, u prvi trenutak se nismo snašli na takvu njihovu igru, što nas je koštalo primljenog gola nakon nesmotrene reakcije obrane – kaže trener Dalibor ebić čija je momčad bila bolji protivnik tijekom svih 90 minuta.
– Čim smo krenuli s centra osjetili smo da je ovo naša velika prilika za gostujuću pobjedu. Bolja smo momčad od Croatije i to je bilo očito. Trebalo nam je samo malo strpljenja u napadu, kojeg smo dobili u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta smo bili dosta nervozni, pokušavali smo što prije izjednačiti, ali tako je teško doći do pogotka. Iako smo pogodili i gredu u prvom poluvremenu naša je igra bila ispod onoga što smo objektivno možemo. Jednostavno smo upali u uspavanku Croatije.
Što se onda prelomilo na poluvremenu?
– Pokušao sam galamom razbuditi momčad jer je bilo jasno da ne treba mnogo da bismo osvojili tri boda. Ostavio sam u svlačionici Banovića i Milina koji su defanzivniji vezni igrači i ubacio Ćurjurića i Mršića. Obojica su svoju priliku odlično iskoristili i dobili smo ono što smo do sada mnogo puta tražili, a to je impuls od veznih igrača u situaciji kada je bilo jasno da Terkeš i Santini nemaju svoj dan. Izvukla nas je vezna linija i to je dobra spoznaja pred utakmice koje slijede.
Malo kad je Zadar u odnosu na svog protivnika bio tako dominantan kao što je to bio slučaj protiv Croatije.
– Baš zbog toga smo i strahovali za konačan rezultat jer se zna dogoditi da momčad koja jednom zapuca na gol protivnika zabije pogodak i do kraja utakmice se uspije obraniti. Nama se to srećom nije dogodilo jer smo u drugih 45 bili strpljivi, spustili smo loptu i čekali pravi priliku za pogodak. Dočekali smo da igrači s klupe preokrenu rezultat u našu korist.
Zadrani očito konačno imaju i potrebno samopouzdanje. Ne sjećamo se kad je momčad sa Stanova posljednji put pobijedila na utakmici na kojoj je protivnik prvi poveo.
– U dobrom smo ritmu još od pripremnih utakmica i sada situacije koje su nam prije izgledale nerješive znatno lakše okrećemo u našu korist. Na najbolji smo način iskoristili bod iz Šibenika i Maksimira i nismo dopustili da u utakmicama s Međimurjem i Croatijom poništimo sve dobro s prethodna dva gostovanja. Nakon prošle sezone, koja je bila kakva je bila, i loše lanjske jeseni, sada je situacija u momčadi potpuno drugačija i to se vidi na terenu.
Zebić se nada da će i zadarska publika znati nagraditi dobre igre svojih nogometaša.
– Uvijek sam govorio da je zadarska publika takva da joj treba nekoliko naših dobrih rezultata u nizu. To smo sada ostvarili i nadam se da će u subotu na Stanovima biti više gledatelja nego u nekim prethodnim utakmicama. Možda smo i na početku sezone trebali smanjiti cijelu ulaznica, ali za takve mjere nikad nije kasno. Naše dobre igre i manja cijena ulaznica trebale bi biti prava pozivnica navijačima.


 SVE SE POKLOPILO




Drugi put ove sezone Zadrani su spojili dvije pobjede zaredom. U 2. i 3. kolu pobijedili su Hajduk (1:0) i Šibenik (2:1), a prije uspjeha protiv Croatije Zebićeva je momčad prošli vikend slavila na Stanovima protiv Međimurja (2:0). Šest bodova u sedam dana doveli su Zadrane u odličnu poziciju na ljestvici. Zadar tako ima sedam bodova više od 14. Istre, odnosno osam od 15. Zagreba. Predviđeno je da iz Prve HNL ispadnu tri momčadi, pa je Zadar nakon samo dvije vezane pobjede u sigurni(ji)m vodama.
– Rezultati naših konkurenata su nam išli na ruku u posljednja dva kola. No, to nas ne smije uspavati jer se do kraja sezone igra još osam kola. Pravi posao napravili bismo tek s pobjedom protiv Osijeka u sljedećem kolu. Osijek se nakon pobjede u Puli vratio u formu nakon lošijeg početka proljeća i bit će to teška utakmica.