Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Grad obećao trg – oni čekaju!

26.03.2012. 22:00
Grad obećao trg – oni čekaju!


Na svojoj godišnjoj skupštini, koja je ove godine bila i izborna, članstvo Društva prijatelja Belafuže, koje djeluje 21 godinu, izrazilo je zadovoljstvo održanim aktivnostima u prošlim dvjema godinama.
– Osim što smo održali svoja središnja zbivanja, okupljanje vinogradara i natjecanje vinara, imali smo još i niz drugih aktivnosti, točno prema planu i programu rada. Među njima je bitno istaknuti izlijevanje spomenika Belafuška žena, autora Ratka Petrića te postavljanje kipa na privremenu lokaciju u dvoru Sonje Petrić – rekao je u svom izvješću, između ostaloga, Mile Šimunov, tajnik.
Skupštinari su još informirani da udruga nastavlja aktivnosti glede uređenja malog trga i to u suglasnosti Grada Zadra.
– To ide sporo jer je u međuvremenu došla recesija, ali duboko vjerujemo da će gradske vlasti održati obećanje i u datom trenutku urediti taj trg – kazao je Šimunov.
Nakon izvješća o radu na dnevnom je redu bilo i financijsko izvješće, a u ime Nadzornoga odbora njegov predsjednik Jadran Srdelić rekao je sljedeće:
– Nadzorni je odbor stalno sudjelovao u redu izvršnoga odbora, dakako bez prava glasa, ali s mnogim sugestijama i konstruktivnim prijedlozima. Na djelovanje Izvršnoga odbora i na financijsko izvješće nema primjedaba, sve je u skladu sa statutom i odredbama o djelovanju ovakvih udruga – rekao je Srdelić.
Kako je ova skupština bila izborna, skupštinari su prije odabira novih članova IO i NO razriješili stare sastave. Predloženi su novi, a u Izvršni odbor izabrani su Nenad Petrić, Mile Šimunov, Branko Gvardijan, Bernard Paleka, Joso Bučić, Tonči Šimunov i Ivan Petrić, dok će u Nadzornom odboru u sljedeće dvije godine biti Jadran Srdelić, Goran Petrić i Toni Mihatov. Na konstituirajućim sjednicama održanim odmah poslije skupštine, Izvršni odbor za predsjednika je izabrao Nenada Petrića i tajnika Milu Šimunova, dok će predsjednik Nadzornog odbora biti Jadran Srdelić. Glede plana i programa za 2012. najviše će se vremena potrošiti na organizaciju 11. okupljanja belafuških vinogradara i natjecanje vinara što će se, po običaju, održati u svibnju.