Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lost Theory festival poziva zainteresirane trgovce

26.03.2012. 22:00
Lost Theory festival poziva zainteresirane trgovce


Prošle godine prva ulaznica je kupljena u dalekom Japanu, a festival je okupio oko 2.000 mladih iz cijeloga svijeta, sveukupno 37 nacionalnosti! To je bilo pravo osvježenje za lokalne trgovce u Gračacu, kazala je Iva Sokač


Lost Theory festival u organizaciji mladih individualaca iz Belgije i Hrvatske ove godine obilježava svoje drugo izdanje od 15. do 20. kolovoza u Deringaju pokraj Gračaca. I ove godine organizatori pozivaju trgovce, udruge koje se bave kreativnim radom, obrtnike i obiteljsko poljoprivredna gospodarstva da se jave na mail adresu [email protected], i potraže dodatne informacije kako sudjelovati na festivalu. Osim raznovrsne robe, mogu se prodavati i hrana i piće, a poželjni su biološki uzgojeni proizvodi i namirnice spremane na zdrav način.
– Prošle godine prva ulaznica je kupljena u dalekom Japanu, a festival je okupio oko 2.000 mladih iz cijeloga svijeta, sveukupno 37 nacionalnosti! To je bilo pravo osvježenje za lokalne trgovce u Gračacu, gradu koji je nakon Domovinskog rata razvitak zaobišao, a većinsko stanovništvo čine stariji od 60 godina. Osim glazbe i umjetničkog izražaja, festival ima naglasak na ekologiju i podršku lokalnoj ekonomiji pa je kao takav prošle godine imao prostor na kojemu su svoje proizvode predstavljali uglavnom pojedinci iz lokalne zajednice, kazala je Iva Sokač.
Na jednom dijelu zemljišta na kojemu je održavan festival prošle godine radili su minimarket te su prodavani i sladoled, kokice, palačinke, voće te razna hladna pića, a na posebnom dijelu bila je izložba nakita i raznih odjevnih predmeta.