Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sv. Filip i Jakov: Prikupljeno 30 doza krvi

26.03.2012. 22:00
Sv. Filip i Jakov: Prikupljeno 30 doza krvi


Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i ove godine nastavlja s redovitim akcijama prikupljanja krvi. Već do sada održane su prve akcije u većini aktiva, u Biogradu te aktivima u susjednim općinama, koje svojom djelatnošću obuhvaća biogradski Crveni križ. Ukupno je sedam takvih aktiva, a u nekima od njih već su provedene prve akcije, dok se u drugima one održavaju ili planiraju provesti ovih dana. Tako je, primjerice, u aktivu u Svetom Filipu i Jakovu održana prva ovogodišnja akcija, koja je provedena u prostorijama apartmanskog naselja Margarita Maris, gdje ovaj aktiv, zahvaljujući razumijevanju vlasnika, već godinama održava svoje akcije.
Predsjednik aktiva Joško Eškinja dodao je da je njihov aktiv zapravo već niz godina iznimno uspješan, a sve više mladih u njihovim redovima najbolji su dokaz dobre atmosfere i zajedništva te osjećaja humanosti, koji je najočitiji u takvim aktivnostima.
– Posebno smo ponosni i na našeg župnika don Tomislava Baričevića, koji mišlju, riječju i djelom potiče na humanitarno angažiranje svih nas, jer dobro je činiti dobro.
U prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Aktivu Sveti Filip i Jakov, 40-ak članova odazvalo se akciji. Nakon liječničke kontrole krv je moglo dati njih 30, dok će ostali imati priliku to učiniti drugi put.
Krv su dali: Joško Eškinja, Rikard Baričić, Vida Baus, Đenko Barbaroša, Mišo Barbaroša, Josip Eškinja, Marija Glašić,Romana Galešić, Emilija Galešić, Dubravka Jasika, Boška Kadija, Ivan Majica, Damir Majica, Ivica Markić, Ivan Milat, Slaven Mikas, Nataša Mikas, Marija Milat, Božidar Mrvičić, Ivo Morović, Sanja Palčok, Josip Petrina, Ivana Punoš-Petrina, Sandra Roje, Branka Zelanto, Mirjana Zalović, Bruna Pedisić, Jadranka Rogić i Željko Morović.
Nakon uspješno provedene akcije na prigodnom domjenku zahvalnice za danu krv dobili su: Rotunno Claudio i Ante Mrvičić za deset davanja te Mirjana Zalović, Josip Eškinja i Mišo Barbaroša za 20 darivanja.