Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U četvrtak u Zadarskom listu prvi broj mjesečnika Spiza

26.03.2012. 22:00
U četvrtak u Zadarskom listu prvi broj mjesečnika Spiza


U četvrtak, 29. ožujka, izlazi prvi broj priloga “Spiza”. Riječ je o prilogu o gastronomiji i kulturi jela  koji će izlaziti jednom mjesečno na 16 stranica. Prvi broj “Spize” posvećen je Uskrsu te tradiciji  blagovanja za taj najveći katolički blagdan. Za Veliki petak, poznati zadarski kuhar Mario Arbanas, šef  kuhinje u zadarskom restoranu “Pet bunara” predlaže grdobinu s povrćem i umakom od limuna, a za  Uskrs janjeći kotlet s ružmarinom.
U “Spizi” donosimo i Marijev recept za uskrsnu pogaču. Kao namirnice mjeseca izdvajamo mladi luk i  šparoge za koje smo pripremili i nekoliko proljetnih recepata. U “Spizi” predlažemo i obroke, ručak ili  večeru za sedam dana. Tu su i aktualne cijene sa zadarske tržnice i ribarnice. Kao autohtoni recept  zadarskog kraja predstavljamo Banjski brudet od sipe, kojeg priprema Renato Kraljev. Za ljubitelje  vina, ali i dobre hrane, imamo priču o istarskim, Kozlović vinima, koja su predstavljena u restoranu  Kaštel u zadarskom hotelu Bastion, uz specijalitete šefa kuhinje Ivana Buovca.