Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kreće redovna linija Moskva – Zadar!

Autor: Damir Maričić

26.03.2013. 23:00
Kreće redovna linija Moskva – Zadar!


Zadar i Moskva od 15. lipnja do 12. rujna ove godine jednom tjedno imaju redovitu zračnu liniju


Ključna novost nakon turističkog sajma u Moskvi je da od 15. lipnja do 12. rujna ove godine Moskva i Zadar jednom tjedno imaju redovitu zračnu liniju, a postoji mogućnost da se u dijelu tog razdoblja linija pojača na dva puta tjedno, kazala nam je Katica Pupić-Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar. Usprkos dobrim vijestima sa sajma, u zračnoj luci Zadar ovaj uspjeh, ipak pripisuju ranijim aktivnostima:
– Iako vijest dolazi tek sada, ključan je bio višednevni boravak ruskih i bjeloruskih turoperatora na našem području, kada smo im detaljno pokazali našu destinaciju. Njihovo oduševljenje ovdašnjom rivijerom dovelo je do ovog. Ovo je prvi put da je Zadar redovito povezan s Moskvom, a liniju uvodi S7 (Sibiria 7). Sve do sad bila je riječ o povremenim čarterima za Moskvu. Dva turoperatora su unutar redovite linije zakupila dio sjedala, što je sigurno doprinijelo uvođenju linije, pa je riječ o kombinaciji čartera i redovite linije, napominje Pupić-Bakrač.
Agencije Pax i Ascent zakupile su dio aviona za svoje goste. Riječ je o agencijama koje imaju ugovore s Turisthotelom, Pinijom, Punta Skalom, Ilirijom i Solarisom.
Uz Ruse i Bjelorusi su bili zadovoljni posjetom Zadarskoj županiji te će od 7. lipnja, u razmacima od 10 dana (ponedjeljak – petak), na Zračnu luku Zadar slijetati čarter-avion koji pune tamošnji turoperatori.
Iz Ukrajine će, kao i lani, stizati čarter iz Lavova, a očekuju se i konačni potezi tvrtki Moskowia Air i Ural Airlines.
– Drago nam je što su Rusi i Ukrajinci oduševljeni ovim krajem, no još uvijek imamo veliki problem što Zadar i Zadarska županija nisu dovoljno poznati na tom području, što predstavlja veliki problem turoperatorima, agencijama i zrakoplovnim kompanijama. U tom smislu valja još puno učiniti, kazuje Pupić-Bakrač. U Moskvi na sajmu nastupio je dio ovdašnjih tvrtki. Pred nama je sajam u Minsku u travnju, kao prilika za dodatno predstavljanje.