Klepetan i Malena za primjer

Slika korisnika admin
POŠTENO I NEPOŠTENO

U svim informativnim emisijama ovoga je utorka glavna vijest bila ta da je neki nogometni sudac dobio četiri godine pržuna zato što je primio novce za „pošteno suđenje". U to se baš ne razumijem i ne pratim slučaj da bi ga mogao komentirati (a i ne zanima me), ali mi je zanimljiva ova jezična konstrukcija - „pošteno suđenje", a bogami to pošteno suđenje nije ni jeftino s obzirom da se radi o desetinama tisuća eura pa mi se ovako radoznalom odmah nameću neka pitanja. Znači da je čovjek dobio novce, ne da namješta rezultat, nego samo zato da sudi nepristrano. Nije mi jasno koliku bi kaznu tek dobio za „nepošteno suđenje", a pogotovo me zanima koliko bi tek trebalo novaca za tako nešto. Ako „pošteno" vrijedi desetine tisuća eura, onda bi se za „nepošteno" mogle tražiti stotine tisuća. Pa vi onda recite da se bavljenje sportom ne isplati.

ZEKO I GORILA

Evo, da se ne kaže kako, kada su u pitanju reklame, uvijek samo kritiziram i ismijavam, reći ću i nešto pozitivno. Reklama sa zekom i gorilom, upravo mi je izvrsna. Neću sada o tome što se reklamira jer mi nije na kraj pameti dodatno spominjati imena firmi o kojima imam svoje, specifično mišljenje, ali profesionalno je stvar odlično izvedena. Raočarana gorila koja se obraća trgovkinji kojoj je svega dosta, a pogotovo bijesni zeko, služe na ponos autoru ovoga spota. Vrhunac je kada zeki klonu uši i zato mi je drago svaki put je ponovno pogledati. Doduše, nije mi na kraj pameti kupiti taj proizvod, ali to sada nema veze s kreativno odlično napravljenim poslom.

PREDIVNA PRIČA ZA DOBRE LJUDE

Evo smo ovoga vikenda iz svih medija saznali da se ljubavna priča rode Malene i rodana Klepetana nastavlja, bogu hvala, evo već dvanaestu godinu. Svi već znaju o čemu se radi pa nećemo sada o tome, ali da je priča uistinu prekrasna i poučna - to stoji. Stoji i to da taj čovjek koji se o njima brine sa svojom sramotno malom mirovinom od 2 i pol tisuće kuna pokušava svih prehraniti pa mora i ći u ribolov i slično, dok se istovremeno proračunski novci troše na svakojake nepotrebne gluposti, umjesto da se pomogne ovom dobrom čovjeku. Klepetan je inače, tek toliko da i to spomenemo, preletio nekih 13.000 kilometara, preko raznih zemalja (zanimljivo, nitko ga u tim divljim zemljama nije upucao) da bi se vratio svojoj dragoj. Trebalo bi to iskoristiti u edukativne svrhe da nam se omladina nauči i nećem dobrom i plemenitom, kada već nemaju pravih primjera u svojoj svakodnevnici. Ako ništa, bar da ne odrastu u onakve monstrume kakvi su nesretnoj rodi polomili krilo. Navodno se radilo o nekakvim lovcima. Hm. Hm.

DIVNA ZABAVA ZA IDIOTE

U trećem dnevniku HRT-a smo saznali za lijepi običaj nekih čudnih likova koji se zabavljaju tako da laserskim lampama ometaju pilote pri slijetanju aviona. Nije mi jasno kako je to tehnički moguće izvesti, ali mi je još nejasnije da tako nešto nekome može biti zabavno. Kažu da je to pogotovo običaj na aerodromima u Zagrebu, Splitu i Zadru. Znam da se u Kaštelima moguće potpuno približiti pisti, ali mi za Zadar nikako nije jasno. Koliko mi je poznato, koristi se ona pista koja je u sklopu bivše vojarne, a toj je nemoguće tek tako prići, pa ispada da se to radi iz Zemunika (Donjeg), što bi opet značilo da ovi koriste nekakve super, ultra lasere kao iz filmova o Jamesu Bondu. Osim toga, valjda na aerodromima postoji nekakvo osiguranje. S druge strane, kakav je to mentalni sklop kojem je cilj izazvati rušenje putničkog aviona u kojem se voze deseci nedužnih ljudi. Kažu da su u zapadnim zemljama kazne za ovakve gluparije drakonske, što bi trebalo biti normalno jer se radi o strašnom zlodjelu, a nakon ovakvih vijesti se ipak postavlja se pitanje - što je danas više normalno?

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno