Ante mora preživjeti dok pravda stigne

Slika korisnika valentinam
"Srce zadarsko" poziva na akciju za nezaposlenog i bolesnog Ledenka
Možete uplatiti koju kunu. Nije važno koliko, jer nas ima. Bitno je srce! I 10 kuna znači puno. Ante jede hranu bez glutena radi bolesti, a živi s majkom koja ima mirovinu od svega 1.500 kuna, objavile su humanitarke Marjana Ikić i Natali Milin
Arif SITNICA
Ante Ledenko uz pomoć sindikalca Vedrana Uranije sprema se pravdu tražiti na Međunarodnom sudu za ljudska prava

Idemo nešto učiniti za Antu Ledenka da dostojno dočeka  Uskrs. Možete uplatiti koju kunu. Nije važno koliko, jer nas ima. Bitno je  srce! I 10 kuna znači puno. Ante jede hranu bez glutena radi bolesti, a  živi s majkom koja ima mirovinu od svega 1.500 kuna, objavile su humanitarke i administratorice facebook stranice "Srce zadarsko", Marjana  Ikić i Natali Milin uz napomenu onima koji žele donirati hranu bolesnom i nezaposlenom Anti, da se jave njima, a one će mu potom prikupljene donacije uručiti.

Ante Ledenko (31) iz Vukšića teško se razbolio radeći u šibenskom  TLM-u, bivša Valjaonica, a nakon što je ta tvrtka otišla u stečaj, nezaposlen je. Slovenski vlasnici koji su prije dvije godine preuzeli tvrtku, unatoč obvezi da prime natrag na posao sve bivše radnike, u Antinom  slučaju to nisu učinili. Kazali su mu kako im zbog bolesti nije interesantan, a da nemaju ni drugo adekvatno radno mjesto na kojem bi mogao  raditi budući da se sam prekvalificirao za računalnog operatera. Uz pomoć Vedrana Uranije, pravnog povjerenika u Teritorijalnom uredu SSSH  Zadar, Ledenko se sprema pravdu tražiti na Međunarodnom sudu za  ljudska prava koja mu je slovenski poduzetnik povrijedio. No, Ante mora  jesti dok pravda stigne, pa mu je potrebna pomoć dobrih ljudi. 

Boluje od fibroze pluća, a uz to ima i Chronovu bolest te srčanu miokardiopatiju.

Kako uplatiti pomoć?

Svi ljudi dobre volje koji mogu i žele pomoći Anti u prevladavanju teške situacije u  kojoj se našao mogu to učiniti uplatom na račun njegove majke Marije Ledenko u  Splitskoj banci, IBAN HR0623300033259039254. Njegov račun je blokiran prije  par godina jer majčina mirovina od 1.500 kuna, koju je naslijedila nakon što joj je  suprug, Antin otac, poginuo u prometnoj nesreći prije deset godina, nije dovoljna za  osnovne životne potrebe. Zbog teških bolesti Ante mora kupovati bezglutensku hranu koja je skuplja, a uz to i odlaziti na kontrole u Zagreb te doplaćivati neke lijekove  bez kojih ne može. Samo za hranu i liječenje mjesečno mu je potrebno 2.000 kuna  koje on nema.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (4 glasova)