HVIDR-a Zadarske županije ogradila se od HVIDR-e Zadar i proglasila ih sredstvom jedne političke opcije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Slučaj Gaženica
U prvom redu, dužni smo objasniti javnosti da skupina građana, koja se naziva HVIDRA Zadar, nema nikakve veze s istoimenom krovnom braniteljskom udrugom na nacionalnoj razini. Njih je isključio Sud časti HVlDRA-e, te već godinama djeluju kao samostalna udruga, navodi se u priopćenju
Zvonko KUCELIN
Nova zgrada terminala u Gaženici

Oko koncesije u Gaženici na adrese medija stiglo je i priopćenje zajednice Udruga HVIDR-a Zadarske županije, koje prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti nizom priopćenja kojima su brojni akteri na javnoj sceni dali svoj osvrt na novog koncesionara luke Gaženica, dozvolite nam da kao krovna udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Zadarskoj županiji iznesemo svoj stav.

U prvom redu, dužni smo objasniti javnosti da skupina građana, koja se naziva HVIDRA Zadar, nema nikakve veze s istoimenom krovnom braniteljskom udrugom na nacionalnoj razini. Njih je isključio Sud časti HVlDRA-e, te već godinama djeluju kao samostalna udruga.

Također, smatramo da njihov istup po pitanju izbora koncesionara putničkog prometa luke Gaženica nije bio motiviran javnim interesom, veé u velikoj mjeri kao sredstvo političke borbe. Poznato je da su čelni ljudi te udruge bliski jednoj političkoj opciji pa se njihovo priopćenje mole iščitati i kroz tu činjenicu.

Isto tako, smatramo neprimjerenim da se u najavu potencijalnih prosvjeda uvlače vjerski simboli, poput križeva, čime se na nedopustiv način u političke svrhe koriste simboli kršćanstva i pritom vrijeđaju osjećaji vjernika.

Što se tiče priče oko izbora koncesionara luke Gaženica, cilj udruga proizašIih iz Domovinskog rata treba biti briga za hrvatske branitelje i njihove obitelji, ali i napredak hrvatskog društva u cjelini. Svaki projekt koji donosi razvoj, doprinosi rastu gospodarstva, novom zapošIjavanju i ostanku stanovnika na našem području treba podržati.

Smatramo da se sva sporna pitanja mogu i trebaju riješiti razgovorom, a ne uvredama, prijetnjama i širenjem neistinitih informacija. Na odgovornim ljudima, koji vode javne tvrtke, zadatak je da sve postupke provedu na transparentan način s ciljem boljitka našeg grada i županije", stoji u priopćenju zajednice Udruga HVIDR-a Zadarske županije koje potpisuje predsjednik Željko Perić.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno