Posao u HV-u osiguran za 22 zrakoplovna tehničara i mehaničara Tehničke škole Zadar

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ugovori o stipendiranju
Ministarstvo obrane se ovim ugovorima o stipendiranju obavezuje da oni nakon završetka školovanja imaju i posao, a time zaokružujemo i priču "iz školske klupe na radno mjesto". Mislim kako ćemo nastaviti s ovakvim inicijativama jer nam nedostaje ovaj profil znanja, zaključio je brigadir Huljev
Marin GOSPIĆ
Stipendisti su zadovoljni time što nakon škole neće na Zavod za zapošljavanje

Potpisivanjem 22 ugovora o stipendiranju učenika 3.i 4. razreda Tehničke škole Zadar, koji se školuju za zanimanje zrakoplovni  tehničar i zrakoplovni mehaničar, završena je  10-mjesečna incijativa Glavnog stožera Hrvatske vojske da se stipendistima Ministarstva  obrane omogući zapošljavanje i to nakon što završe svoje srednjoškolsko obrazovanje.

- Naši učenici su i ranije obavljali praksu u Zrakoplovnoj bazi u Zemuniku, ali to nije bilo i formalizirano. Ministarstvo obrane je iniciralo  da se potpiše ugovor s našom Tehničkom školom, ali to nije bio kraj  naše suradnje. Pokazana je namjera od strane HV-a da se stipendiraju  učenici 3. i 4. razreda i nakon dviju prezentacija koje su održane u  našoj školi, predstavljen je plan za ovu školsku godinu da se stipendira  ukupno 60 učenika i to iz dvije škole, naše i škole u Velikoj Gorici. Od  45 učenika ukupno koliko ih trenutno pohađa smjer za zrakoplovnog  tehničara i zrakoplovnog mehaničara,njih 20-ak potpisat će ugovore o  stipendiranju s tim da će učenici 3. razreda mjesečno dobiti 700 kuna,  a učenici 4. razreda 800 kuna, kazao je Denis Prusac, ravnatelj Tehničke  škole Zadar, dodajući kako je obaveza učenika stipendista raditi minimalno duplo u odnosu na vrijeme koje im je stipendija isplaćivana.

Zapovjednik Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakopolovstva u  Zemuniku, brigadir Goran Huljev naglasio je kako su zanimanja zrakoplovni tehničar i zrakoplovni mehaničar deficitarna kada se radi o potrebama HV-a, pa je u svibnju prošle godine pokrenuta inicijativa za  osiguranjem školovanog kadra, a sve kako bi se osiguralo kvalitetno  funkcioniranje sustava, odnosno održavanja vojnih zrakoplova i helikoptera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)