Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Longin: “Kome u ovom trenutku prepisati odgovornost, ravnatelju bolnice? U ovom je trenutku najvažnije spriječiti širenje virusa!”

27.03.2020. 12:03


Na kraju današnje konferencije za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije članovi Stožera odgovarali su i na pitanje novinara o tome treba li netko snositi odgovornost za širenje zaraze u biogradskoj bolnici te bi li trebalo smijeniti ravnatelja bolnice Andriju Marcelića.
No, dr. Alan Medić odgovorio je kako on o tome ne može odlučivati jer se bavi detektiranjem infekcije, a župan Božidar Longin kazao je:
– Kome u ovom trenutku prepisati odgovornost, ravnatelju bolnice? U ovom je trenutku najvažnije spriječiti širenje virusa i kada se situacija smiri i podvuče crta, sigurno da će netko odgovarati za događaje u biogradskoj bolnici – zaključio je župan.


Osim toga naglasio je kako porast oboljelih moramo shvatiti kao dodatno upozorenje:


 




– Upućujem još jedan apel na odgovornost. Najvažnije je da je sustav stabilan i da naše službe imaju sve pod kontrolom. S obzirom na ovu situaciju i novooboljele, za očekivati je da će sljedećih dana broj pozitivnih uzoraka biti veći i zato moramo svi skupa odgovornim ponašanjem pokušati spriječiti da ova brojka ne bude još veća. A punu odgovornost očekujem i od osoba koje su oboljele – poručio je župan, apelirajući posebno na djelatnike zdravstvene struke.