Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PAOLA BOROVIĆ Igrajmo pojedinačno kako bismo ostvarili timski rezultat

27.03.2020. 18:36


Paola Borović, najbolja sportašica Zadarske županije u izboru Zadarskog lista za 2018. i 2019. godinu, ovih dana vježba u kućnom okruženju. Dakako, kao skakačici u dalj i troskokašici, takvi uvjeti nisu ni približno dovoljni, ali ne da se Paola. Skače na najdužem mogućem pravcu u kućnoj radinosti i o tome povremeno objavljuje videa na svom Facebook profilu gdje je napisala i osvrt na vrijeme u kojem živimo. Istina, bilo je to 20. ožujka, u međuvremenu su se neke mjere dodatno pooštrile pa prenosimo onaj dio koji je i sada aktualan.
– Ne razumijem, zar je toliko teško suzdržati se od okupljanja? Zar ćemo shvatiti tek kada se nama ili nekom našem nešto dogodi? Zar uvijek moramo učiti najgorim putem? Zar smo toliko sebični? Zar se ne možemo pridržavati pravila? Zar ne možemo biti udaljeni 2 metra jedini od drugih? Ako se zaista toliko volimo i ne možemo jedni bez drugih baš onda bi morali poslušati sve savjete kako bi ovo sve što brže prošlo, kako se nikom ne bi dogodilo ništa loše. Sve je na vama, a upute su vam jasne… Ne trebaš sad odjednom zvati frendicu koju nisi vidio od srednje škole, niti skupljati ekipu iz osnovne da napokon zaigrate basket. Ima more fizičkih aktivnosti i pustih vježbi koje možeš raditi kod kuće. Isto tako ako i imaš ekipu s kojom redovno igraš mali nogomet, otkaži. Nisi profesionalac pa će ti propasti karijera, ni oni koji od toga žive ne mogu se baviti svojim sportom. I oni krpaju kraj s krajem da slože nešto za trening, sami, možda s trenerom. Ali, ne timski. Sada je na svima nama da igramo individualno kako bi ostvarili rezultat za cijeli tim. I ne nisi faca ako objavljuješ slike s ekipom kako ste u ‘’karanteni’’, faca si ako ne širiš broj ljudi s kojima se družiš i slušaš upute. I eto sad napokon imaš vremena za sve one knjige koji si kupio na Interliberu…
Nekoliko dana ranije zapisala je:
– Nemojte biti sebični i ne slušati upute onih koji znaju, nemojte misliti »neće mene«, ako se zajedno budemo čuvali sve ovo će proći brže i bezbolnije. Biti doma uopće nije loše i imate more mogućnosti koje možete raditi, a za koje uglavnom govorite da nemate vremena. Kod kuće možete i vježbati tako da zatvaranje teretana i dvorana nije izlika. Čitajte knjige, upišite neki online tečaj, budite sa svojom obitelji. Nemojte kupovati sve što vidite na policama, mislite na druge i perite ruke.
Tako je napisala Paola i nastavila s treninzima.
– Doma, do daljnjega – poručila je višestruka hrvatska rekorderka.


 


Potres jako oštetio prostorije HAS-a




Snažan potres, koji je rano ujutro u nedjelju pogodio Grad Zagreb, nanio na veliku štetu prostorijama u kojima se nalazi Ured HAS-a na Trgu kralja Petra Svačića.
– Popucali su gotovo svi stropovi i zidovi tako da u ovom trenutku prostorije nisu za upotrebu, a oštećene su i plinske, strujne, vodovodne i telekomunikacijske instalacije. Svi zaposlenici Ureda HAS-a će do daljnjega raditi iz svojih domova te molimo sve kojima trebaju usloge Ureda da uvaže ovu situaciju. Šteta je prijavljena nadležnim službama u Gradu Zagreba i očekuje se pregled statičara kako bi se utvrdili razmjeri štete – objavio je HAS.