Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ŽIVOT NE SMIJE STATI Na zadarskoj tržnici otvoreni kiosci s mesom

27.03.2020. 11:33


Nakon što je jučer na jednoj od redovitih dnevnih konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš, najavio ublažavanje restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa, a riječ je o otvaranju dućana oko tržnica kako bi se omogućila normalnija ospkrba jer kako je rekao – "život ne smije i neće stati", Tržnica Zadar je odmah u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije poduzela korake. Naravno, i u dogovoru s epidemiolozioma, balansirajući između očuvanja normalnih životnih tokova i sprječavanja širenja infekcije.


Voće i povrće na veletržnici kod Bauhausa
– Mi smo se odmah čuli sa šefom našeg Stožera i zamjenikom župana Šimom Vickovićem i od njega smo dobili preporuku da mesnice i dućani prehrambene robe mogu raditi. Dakle, radit će tri, četiri mesnice u kioscima u sklopu naše Tržnice i ostaje otvorena velika samoposluga na samoj tržnici. Poslali smo obavijest svima koji imaju kioske s mesom na tržnici da ukoliko žele, mogu otvoriti, naravno, poštujući sve propisane mjere zaštite od pandemije koronavirusa – objasnio je direktor zadarske tržnice Tomislav Letinić.
Prema njegovim riječima, što se tiče štandova s voćem i povrćem, oni do daljnjega ostaju zatvoreni, ali se manje količine mogu kupiti na veletržnici koja se nalazi u Ulici Nikole Šopa odmah kod Bauhausa i ona je otvorena svakim danom do 12 sati. Osim toga putem interneta i društvenih mreža. Tržnica je pozvala i sva ona mala poduzeća koji imaju mogućnost dostave na kućnu adresu da se jave i stave na raspolaganje građanima.


Okrenuti se domaćem
– U ovom trenutku i u cijeloj ovoj nesretnoj situaciji u kojoj smo se našli, iznimno me veseli da su jako aktivna naša mala obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva od kojih većina ima i svoje internetske stranice na kojima se reklamiraju i većina ih ima i dostavu, pa ljudi mogu kupovati domaće. Trenutačno ih ima od deset do 15 i svakim se danom javljaju i novi. I to je trenutačno jako dobra vijest, zaključio je direktor zadarske tržnice Tomislav Letinić.
Ako je suditi po onoj staroj – "nije svako zlo, za zlo", trebala nas je pogoditi panedmija koronavirusa, pa da se okrenemo našim OPG-ovcima i počnemo kupovati – domaće.