Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ne praviti ražanj, dok je čagalj u šumi!

27.03.2021. 08:09


Posljednje kolo Prve muške lige donosi rasplet borbe za doigravanje. Cedevita i Dinamo su već osigurali prvo i drugo mjesto, no iza njih se vodi velika bitka za posljednje dvije pozicije koje vode u razigravanje za ulazak u HT Premijer ligu.
– Pred nama je posljednja utakmica ligaškog dijela sezone u kojoj tražimo pobjedu i potvrdu plasmana među prve četiri momčadi. Svjestan sam da nas ne očekuje nimalo lagan zadatak, no svi momci su spremni i u »niskom startu« dočekuju današnji dvoboj. Najvažnije će biti sačuvati mirnoću, pogotovo u trenucima kada se bude lomio susret – kazao je trener Jazina Marko Selin.


Bez podcjenjivanja
Mladi Zadrani imaju bolji međusobni omjer od Ribole te ih pobjeda diže na treće mjesto na ljestvici, no ražanj ne valja praviti dok je zec, ili u ovom slučaju »čagalj«, još u šumi. Omišani su vrlo neugodna momčad koja u posljednjim kolima igra rasterećeno, što je pokazala pobjedama protiv Bosca i Dubrovnika, te na Višnjik zasigurno ne dolaze tek stisnuti ruku suparnicima.
– O kvaliteti gostiju dovoljno govori rezultat iz našeg prvog ovosezonskog okršaja. Ruku na srce, to nam je bila prva utakmica nakon kraće pauze i prvi susret u kojem smo nastupili bez dvojice iskusnih igrača, no solidnom otporu u prvih tridesetak minuta unatoč, domaćini su tada relativno lagano stigli do dva boda. Od početnog podbacivanja moramo biti na razini želimo li doći do pobjede – rekao je 34-godišnji stručnjak.


Po pobjedu
Ne uspiju li do cilja doći na parketu male dvorane na Višnjiku, Zadranima ostaje nadati se u pozitivan rasplet utakmica u Gospinom polju i Kaštel Sućurcu gdje će navijati za Dubrovčane i Cedevitu Junior. Dok je u prvom susretu jezičac na vagi na strani Bosca, Zagrepčani su ipak veliki favoriti protiv Ribole te zasigurno ne žele porazom u posljednjem kolu ukaljati gotovo savršenu sezonu.
– Iskreno, ne razmišljam o tome. Na rezultate drugih dvoboja ne mogu utjecati te pokušavam ne razmišljati o njima. Naravno, nikad se ne možeš u potpunosti isključiti, ali na nama je da pobjedom potvrdimo da spadamo u vrh – zaključio je Selin.
Utakmica se igra dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 17 sati.