Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vlašić: Pred nama je veliki izazov, no želimo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu

27.03.2021. 10:13


O uspjesima Sonik Puntamike u dosadašnjem dijelu sezone malo što govori tako zorno kao podatak da su igrači Hrvoja Vlašića svladali devet od 11 momčadi s kojima su odmjerili snage. U Jazinama su, uz ostatak premijerligaške družine, padali i velikani hrvatske košarke Split i Zadar, a zeleni mač su uspjeli izbjeći tek Cibona i Gorica. »Svrbi« to Puntamičane koji dobre igre žele okruniti još jednim »skalpom« i ponovno potvrditi veliki iskorak koji su pokazali u mjesecima otkad se košarka ponovno vratila u na domaće parkete. S druge strane će stajati »posrnuli velikan« iz Savske, momčad koja je već godinama daleko od izdanja na koja su navikli svi ljubitelji loptanja pod obručima, ali jednako tako i dalje jedan od najvećih pretendenata na naslov državnog prvaka.
– Cibonu dočekujemo u dobrom ritmu nakon nekoliko uzastopnih pobjeda. Posebno me veseli što čitavo vrijeme dobro treniramo i što nemamo problema s bolestima i ozljedama. Današnji dvoboj dočekujemo u pozitivnom raspoloženju te izuzetno motivirani. Pokušat ćemo pružiti što je moguće bolji otpor, puno bolji od onoga koji smo pružili u prethodna dva susreta protiv Cibone. U dobroj smo formi i očekujem kvalitetnu utakmicu u kojoj ćemo dati svoj maksimum – kazao je u najavi večerašnjeg okršaja trener Sonika Hrvoje Vlašić.


Bez velikog respekta
Posao neće biti lagan. Gosti su, bez ikakve dileme, veliki favoriti, no dosadašnji dio sezone je pokazao da Puntamičani mogu »zapapriti« svakome. Prekaljena vanjska linija, u kombinaciji s mladim i poletnim krilima te komplementarnom centarskom postavom bit će tvrd orah, pogotovo na domaćem parketu. Kao i uvijek, sve će polaziti od obrane, a bude li ona na potrebnoj razini, ni nova dva boda nisu nemoguć zadatak.
– Pokušat ćemo hrabro ući u susret, bez prevelikog respekta prema imenu suparnika. Cilj nam je da obrana bude na visokoj razini i da agresivnom igrom pariramo gostima, prije svega u skoku i zaštiti obruča. Izuzetno bitno je kvalitetno zatvoriti obrambenu tranziciju, tim više što znamo da su »Cibosi« posebno dobri na otvorenom terenu – naglasio je trener Sonika.


Puhati za vratom
Prvi susret večerašnjih suparnika igran je početkom studenoga u Draženovom domu gdje su Zagrepčani praktički već do poluvremena riješili pitanje pobjednika. Drugi dvoboj donio je nešto više drame te su Puntamičani zahvaljujući vrlo dobrom izdanju 20 minuta držali »Cibose« »u šahu«, da bi u nastavku pali pred gostujućim naletom i potonuli na dvoznamenkasti zaostatak iz kojeg se nisu uspjeli izvući.
– U prošloj utakmici imali smo problem s organizacijom igre u trećoj četvrtini gdje smo ostali bez ideje i na koncu primili dosta »laganih« poena. Vjerujem da ćemo večeras biti bolji i da ćemo mirnim napadima uspjeti kontrolirati izgubljene lopte, kako bismo što je moguće duže ostali u utakmici. Ključno je ne dopustiti Ciboni da se rano odvoji, pa da moramo trošiti energiju na povratak. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor u našoj dvorani. Pred nama je veliki izazov, no želimo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu – zaključio je Vlašić.
Utakmica se igra u dvorani Jazine, bez prisustva gledatelja, s početkom u 18 sati.