Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Benediktinke navijaju za Hajduk i za Zadar

Autor: Marija Knežević

26.04.2009. 22:00
Benediktinke navijaju za Hajduk i za Zadar


Sljedeći posjet dovest ćemo prvu momčad da vide muzej i crkvu te da se upoznaju s dioničarkama kluba koje su nam puno pomogle – kazao je predsjednik Hajduka Mate Peroš


Baš kao što su i obećali, čelni ljudi Hajduka prilikom prvog gostovanja u Zadru od početka prodaje dionica, posjetili su ženski benediktinski samostan u Zadru. Benediktinke, njih ukupno devetnaest, vlasnice su 50 dionica “bilih”, čija je ukupna vrijednost 25.000 kuna. Spadaju u red 20 najvećih dioničara splitskog kluba. Zahvaljujući toj činjenici ubrajaju se među 20 najvećih dioničara Hajduka, uz bok Kerumu, Andabaki, Rimcu…
– Odlično su nas primile i susret je bio vrlo ugodan. Mi smo im se došli zahvaliti na njihovim molitvama, iako one ne mole samo za Hajduk, već i za cijeli hrvatski sport. Vjerovale su u naše potencijale i pomogle nam da damo šansu mladima. Učinile su puno za nas kada nam je bilo najteže i na tome ćemo im uvijek biti zahvalni – kazao je predsjednik Hajduka Mate Peroš.
Zadarske benediktinke su članove uprave Hajduka zamolile da drugi put sa sobom dovedu i igrače.
– U sljedeći posjet dovest ćemo prvu momčad da vide muzej i crkvu te da se upoznaju s dioničarkama kluba koje su nam puno pomogle – kazao je Mate Peroš.
Otkad su časne vlasnice dionica, Hajduk je izgubio samo jednu utakmicu – onu protiv Osijeka. Opatice ipak nisu prognozirale ishod susreta protiv Zadra.
– Rekle su nam kako one jesu dioničarke Hajduka, ali da vole i Zadar – istaknuo je uz osmijeh predsjednik splitskog kluba.
Svoje goste zadarske su benediktinke počastile svojim nadaleko poznatim proizvodom, lemoncellom, koji im se jako svidio.
Izaslanstvo Hajduka predvođeno predsjednikom kluba Matom Perošem i direktorom Fredijem Fiorentinijem, u čijoj je pratnji bio i sportski direktor NK Zadra Josip Bajlo, nazdravili su sa časnama u klaustoru samostana u nedjelju ujutro. Kao poklon svojim dioničarkama donijeli su monografiju i dres Hajduka.