Deveterostruki blagoslov za župu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
krstenje
Filip BRALA
Svako krštenje je blagoslov Božji za župnu zajednicu, kazao je don Emil, a onda sakrament krštenja podijelio: Gabrijelu, Patriku, Josipu, Maši, Dori, Leu, Emi, Petri i Juraju

Službom Riječi u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Zadru na Puntamici, čak devetero djece primilo je sakrament krštenja. Ovom radosnom danu uz roditelje i kumove sudjelovala je i rodbina te prijatelji novokrštenika. Sakrament krštenja primili su: Gabrijel Marinović, Patrik Jačan, Josip Horak, Maša Pedišić, Dora Grubelić, Leo Varžić, Ema Varga, Petra Jelavić i Juraj Došen. Obred je predvodio don Emil Bilaver te kao uspomenu na krštenje, djeci podijelio krunice iz Jeruzalema uz riječi o važnosti molitve i pouzdanja u Djevicu Mariju.

- Svako dijete donosi radost ocu i majci i svako krštenje je blagoslov Božji za župnu zajednicu. Isus nam želi reći: "Mir vama". To govori stalno svojoj Crkvi. Roditelji, obitelji, društvo i svi mi se u svome životu suočavamo sa strahom i zbunjenošću. I Isusovi učenici su bili zbunjeni, jer je Isus došao kroz zatvorena vrata te im rekao: "Mir vama". Nisu li roditelji često zbunjeni u prvom trenutku kada dobiju dijete? Novi život, dakako, za njih je izvor velike radosti koje im Bog daje. Čovjek, ako nije otvoren životu i Riječi Božjoj, je zbunjen, jer se njegov duh ne može otvoriti, ni rađati, jer je zatvoren za život. S druge strane, vidimo da Bog daje svakoj majci možda kroz devet mjeseci trudnoće kratku bol, bol trudnoće, problema, života. Međutim, u trenutku kada dijete dođe na svijet svaka majka svjedoči da je ta bol nestala, jer je tolika radost obuzela njezino srce kada je čula plač djeteta i ugledala ga nakon poroda, kazao je don Emil Bilaver.

- Dijete učvršćuje obitelj te muža i ženu u zajedništvu. Obitelj u širem pogledu učvršćuje naš život. Bog vam je progovorio darujući vam dijete i obitelj se okuplja u zajedništvu. Sakrament krštenja i zajedništvo oko obiteljskog stola daruje nam snagu da nadvladamo sve poteškoće i radujemo se zbog djeteta. Zato nam je potrebna molitva, snaga odozgo, Crkva uz zajedništvo obitelji i rodbine kako bi živjeli u sreći, zadovoljstvu, miru i blagoslovu.

 Župnik Puntamike je na kraju obreda krštenja potaknuo roditelje na otvorenost životu i odgoj njihove djece u vjeri kako bi se božanski život u njima očitovao te kako bi svakodnevno živjeli u Božjoj prisutnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno