Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hrvatska ponovno u Krešinom domu

Autor: Šime Ćurko

26.04.2009. 22:00
Hrvatska ponovno u Krešinom domu

Foto: Filip BRALA



Utakmica s Mađarskom na rasporedu je 14., a sa Slovačkom 17. lipnja
Hrvatska rukometna reprezentacija, kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2010. godine u Austriji protiv Mađarske i Slovačke, igrat će u Zadru. Već smo pisali o tome da je dolazak Hrvatske u Zadar zapravo gotova stvar, nakon što je i Zlatko Škrinjar, glasnogovornik HRS-a, prije petnaestak dana rekao da će se posljednje dvije domaće kvalifikacijske utakmice u ovom ciklusu “kauboji” igrati u Dvorani Krešimira Ćosića. Čekala se stoga samo konačna potvrda domaćina i ona je jučer stigla od Dina Baila, direktora ŠC Višnjik.
– Postignut je dogovor s Hrvatskim rukometnim savezom, tako da će se utakmica s Mađarskom igrati 14., odnosno sa Slovačkom 17. lipnja.
Dolazak Hrvatske u Zadar bio je želja i HRS-a i Grada Zadra, a kao jedini problem pojavio se kalendar natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza koji predviđa da se možebitna peta utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske igra 13. lipnja. Jasno je da se ta činjenica nije mogla zaobići u realizaciji rukometnih kvalifikacija, no na kraju je sve dogovoreno.
– Bude li se igrala peta utakmica košarkaškog finala bit će to 13. lipnja, kako je i HKS i najavio. Odmah nakon utakmice počelo bi postavljanje podloge za rukometne utakmice koju smo kupili za potrebe Svjetskog prvenstva. Podloga će biti montirana najkasnije 14. lipnja do 12 sati. Uz još neke preinake, koje su potrebne u dvorani za organizaciju rukometne utakmice, sve će biti na vrijeme spremno za dvoboj Hrvatske i Mađarske. Jasno, sve to govorimo pod pretpostavkom da će se ta košarkaška utakmica zaista i igrati u Zadru. Kako bilo, mi smo spremni za svaku soluciju pa i tu koja bi nam bila najzahtjevnija – poručuje Bailo. Na taj je način riješena i posljednja prepreka za povratak hrvatske reprezentacije u Zadar i to nakon manje od godinu dana. Igrači Lina Červara prošle su godine u Zadru od 30. svibnja do 1. lipnja igrali kvalifikacije za Olimpijske igre, a u srpnju su dio priprema za Peking odradili u Zadru. Kakvu su podršku imali u Zadru dovoljno govori i podatak da su se za trajanja SP-a u siječnju mnogi javno prisjetili kakav je to Hrvatska imala vjetar u leđa s tribina zadarske dvorane. Isto se očekuje i u dvobojima s Mađarima i Slovacima.