Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Klupsko prvenstvo ŠRD Zubatac

Autor: Joško Gatara

26.04.2009. 22:00
Klupsko prvenstvo ŠRD Zubatac


Marko Sikirić je već na početku sezone pokazao da je u odličnoj formi. David Bajlo bez medalje, ali s najvećim ulovom natjecanja
Prvi lijepi dani proljeća donijeli su i prva nadmetanja u sportskom ribolovu. Započela su klupska natjecanja klubova i društava Zadarske županije koja će se odvijati tijekom travnja i svibnja. Natjecanja se trebaju održati do kraja svibnja, kako bi se imalo dovoljno vremena za pripreme, za nastup na županijskom prvenstvu. Nastupaju sve kategorije, od juniora do seniorki. Prvi su krenuli ribolovci zadarskog Zubaca koji su u subotu lovili štapom iz brodice. Nastupili su seniori i mlađi seniori U-21.
Dvadeset seniora i dva mlađa seniora, pola milje udaljeni od zadarske rive, iskušavali su svoje vještine za vodeće klupske pozicije koje vode na županijsko natjecanje. Među seniorima nastupili su i državni reprezentativci Marko Sikirić, David Bajlo i Ivan Galzina. Nedostajao je Robert Budanović.
Pet sati lova donijelo je i vrlo bogati ulov. Najuspješniji bio je Marko Sikirić s ulovom od skoro sedam kilograma i time je potvrdio visoku formu. Slijedio ga je Ivan Galzina s isto tako visokim ulovom. Kao i uvijek, iz prikrajka se ubacio stari majstor tunje Slavko Štrkalj koji je iznenadio gotovo sve mlađe natjecatelje i lijepim težinskim ulovom osigurao sebi treću poziciju i naravno, bronačanu medalju.
– Nisam se nadao da ću biti u samom vrhu, pogotovo kada se natječu David Bajlo, Sikirić, Pejdo, Galzina, Razlog koji su mnogo mlađi i vrlo vješti. Znači da još uvijek nisam za staro željezo i da u mojoj tunji još uvijek ima špirita.
Lovile su se uglavnom bugve i lokarde te šaruni koji su se veličinom isticali od ostalog ulova. Bilo je tu i lužina, špara, kneza. Dosta velike primjerke ulovili su Slavko Štrkalj i Boris Babić, ali najveći primjerak ipak zagrizao je udicu državnog reprezentativca Davida Bajla. David je ulovio lokardu zamašne veličine i težine od 522 grama.
U kategoriji mlađih seniora U-21 nastupilo je samo dvoje natjecatelja, reprezentativac Nino Jukić i kandidat za člana državne reprezentacije Edi Stipčević. Oni su lovili u barci gdje su bili i seniori, ali nisu pogodili najbolju poziciju pa su i njihovi ulovi nešto skromniji. U njihovom međusobnom nadmetanju uspješniji je bio je Edi koji je za 21 grama bio teži na vagi. S obzirom da u svojoj kategoriji unutar kluba nisu imali konkurenciju, nisu se mnogo ni trudili, jer su već, s obzirom da su samo dvojica, osigurali nastup na županijskom natjecanju gdje će imati dosta jaku konkurenciju i gdje će se trebati nešto više angažirati.
– Dobro je bilo – kaže Edi, osvajač zlatne klupske medalje te dodaje:
– No, na županijskom nas očekuje daleko jača konkurencija. Trebat će maksimum koncentracije i vještina da se osigura nastup na međužupanijsko prvenstvo.
Lijepo vrijeme i značajno bogat ulov doprinijeli su i zadovoljstvu svih natjecatelja, jer su na vaganju donijeli prilično popunjene najlonske vrećice. I dok je vaganje teklo, mnogi se već razmišljali o slijedećem nadmetanju, u lovu štapom s obale koje slijedi sljedećih vikenda.
 


 REZULTATI


Seniori
1. Marko Sikirić 6.701 bod
2. Ivan Galzina 6.225 bodova
3. Slavko Štrkalj 4.440 bodova
4. David Bajlo 4.368 bodova
5. Momir Čakić 3.262 boda
6. Dubravko Pejdo 3.252 boda
7. Pavle Kostić 2.816 boda
8. Miljenko Mićo Matak 2.628 boda
9. Mladen Bajlo 2.604 boda
10. Boris Babić 2.488 boda
U-21:
1. Edi Stipčević2.610 bodova
2. Nino Jukić2.394 boda
 
Ukupno ulovljeno: 781 riba
Ukupna težina ulova: 58,904 kg
Najveća riba: David Bajlo, lokarda od 0,522 kg