Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Metropola u zadarskim bojama

Autor:

26.04.2009. 22:00
Metropola u zadarskim bojama

Foto: Šime ŠOKOTA



Klub zadarskih studenata proteklog je tjedna organizirao sad već tradicionalne Dane Zadra i Zadarske županije u Zagrebu. Projekt je organiziran povodom 13. rođendana Zadarskog kluba, a uključio je turnir u briškuli i trešeti, izložbu fotografija poznatog zadarskog umjetnika Jose Špralje, Dan Zadarskog kluba uz nastup klape Kontrada, te završnu večer pod nazivom ‘Noć Zadrana’ uz koncert Mladena Grdovića u poznatom zagrebačkom klubu Roko/Akademija. U iznimno ispunjen tjedan, studenti su uspjeli ugurati i redovnu izbornu skupštinu na kojoj su izabrali novo vodstvo.
Turnir u kartama bio je jedan od najuspješnijih do sada po kvaliteti, ali i broju parova. ‘Nismo očekivali ovako veliki odaziv, ali se pokazalo da i studenti iz drugih dalmatinskih sredina žele igrati na našem turniru. Koliko nam je poznato, ovo je jedini službeni turnir u briškuli i trešeti, pa to djelomice objašnjava ovakav interes. Na ovom turniru tako su slavili Imoćani koji su uzeli glavnu nagradu od 500 kuna’, rekao je predsjednik Odbora za šport Andrija Gregov.
Posebno zanimljivo bilo je u četvrtak, 23. travnja, kada je u povodu 13. rođendana Zadarskog kluba upriličena izložba fotografija Jose Špralje, koju je emotivnim govorom otvorio poznati kaljski pjesnik Ivo Joja Ricov. Rođendan Zadarskog kluba nije propustio niti ministar Božidar Kalmeta, u čijoj su pratnji bili Zvonimir Vrančić i Dražen Grgurović, HDZ-ove uzdanice na predstojećim lokalnim izborima. Vrančić i Grgurović cijelu su večer ugodno čavrljali sa studentima i tako pokazali bolji osjećaj za politiku od svojih protivnika, koji su prema riječima upravitelja Zadarskog kluba Zorana Parata također dobili poziv. ‘Gospođa Ingrid Antičević-Marinović bila je uredno pozvana, no svoj nedolazak opravdala je obvezama oko lokalnih izbora. Meni je osobno žao što se nije pojavila u Klubu, jer bi studenti na djelu mogli vidjeti oba glavna kandidata za gradonačelnika i čuti njihove programe. Pretpostavljam da će joj biti žao kad čuje da je u Klubu bio Vrančić, koji očito nije imao posla oko kampanje’, prokomentirao je Parat.
Ministar Kalmeta, odlično raspoložen, dobar dio večeri proveo je pjevajući s klapom Kontrada, a svoje umijeće na klaviru pokazao je i aktualni dogradonačelnik Grgurović, koji je po završetku nastupa klape, podigao ionako uzavrelu atmosferu u Klubu. Poseban gost Zadarskog kluba tu je večer bio i veleposlanik Bugarske Ivan Sirakov, koji je također uhvaćen u iznimno dobrom raspoloženju.
Vrhunac je ipak, uslijedio u petak kada je Mladen Grdović uz svoju prateću grupu, doslovce ‘zapalio’ klub Roko/Akademija, u kojem je stvorio pravu zadarsku atmosferu. Bio je to sasvim sigurno jedan od Mladenovih najboljih nastupa u Zagrebu, a Zadrani i njihovi prijatelji mogli su uživati u svim njegovim najpoznatijim hitovima, ali nisu izostali niti evergreeni Tomislava Ivčića ‘Kalelarga’, ‘Zadar je u srcu mome’, ‘Večeras je naša fešta’…
‘Sve u svemu, moram ustvrditi da smo i više nego zadovoljni kako su prošli Dani Zadra i Zadarske županije, unatoč znatno ograničenim financijskim sredstvima. Stvorili smo svojevstan brand od naših projekata, a to je posebno bilo vidljivo ove godine, jer su samo zbog našeg koncerta u Zagreb u velikom broju pristigli i studenti iz Zadra, Rijeke i Splita. Zasluga je to, sasvim sigurno, i novih oblika komunikacije kao što je facebook. To nam je velika čast, ali i obveza, pa mogu obećati da ćemo nastaviti s kvalitetnim radom. Nadam se da ćemo i nadalje imati podršku grada Zadra i Zadarske županije, s kojima već duže vrijeme odlično surađujemo’, istaknuo je novi predsjednik Kluba zadarskih studenata Tomislav Šimičević.


 TOMISLAV ŠIMIČEVIĆ NOVI PREDSJEDNIK


Klub zadarskih studenata u Zagrebu od prošlog tjedna ima novo vodstvo. Dosadašnji predsjednik Marin Batur, koji je bio na čelu Kluba dvije godine, zbog fakultetskih se obveza povukao, ali će i dalje ostati aktivan pri klubu. Za novog predsjednika izabran je dosadašnji glavni tajnik Tomislav Šimićević, dok je na mjestu zamjenika predsjednika ostao Marijan Bulić. Na funkciju glavnog tajnika izabran je dosadašnji član predsjedništva Luka Anić. ‘Zahvaljujem Marinu Baturu na svemu što je napravio za naš klub. Kao i svugdje, tako i kod nas dolazi do smjena generacija, što je sasvim razumljivo. Drago mi je da smo dobili i nekoliko novih mladih članova koji obećavaju, jer ipak na njima ostaje budućnost’, rekao je novi predsjednik Tomislav Šimičević.