Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nadaju se upisu fakulteta koji žele

Autor: Katarina Belić

26.04.2009. 22:00
Nadaju se upisu fakulteta koji žele

Foto: Filip BRALA



Polaznici četvrtih razreda zadarske Gimnazije Jurja Barakovića ovog su se četvrtka okupili pred Arsenalom kako bi zajedno sa svojim pratnjama, profesorima i ravnateljem Josipom Sviličićem proslavili završetak srednje škole.
Ponos, uzbuđenje i radost ocrtavala se na licu gotovo svakog maturanta i maturantice koji su polagano pristizali uzbuđeni i spremni da dugo očekivana svečanost započne.
Posebno uzbuđen tu večer bio je i ravnatelj Josip Sviličić, jer kako je kazao u svom pozdravnom govoru, ovo je bio njegov posljednji maturalni ples kao ravnatelja.
– Imao sam čast i privilegiju biti ravnateljem ovakve jedne gimnazije dugi niz godina i u četrdeset godina dugoj karijeri kroz moj život su prošli zaista divni učenici i profesori. Ipak, današnja generacija koja napušta srednjoškolske klupe, je prema mom mišljenju, rođena pod sretnom zvijezdom. Ponajprije jer imaju cijeli život pred sobom i o svim izborima mogu samostalno i slobodno odlučivati sami. Siguran sam da će ova večer blistati u njihovom sjećanju kao jedna nezaboravna i lijepa uspomena, kazao je Svilčić. Nakon ravnatelja kratko je mikrofon preuzela i jedna od učenica koja je uvodeći prisutne u ludu maturalnu noć kratko se osvrnula i na sve ono što ostavljaju za sobom odlazeći iz Gimnazije u “nove pobjede”. Uz sva pitanja i svu nevjericu što im donosi sutra, maturantica je ipak naglasila kako je  najljepše što im se sada može dogoditi i što si mogu svi poželjeti je da uspiju upisati fakultet po svom izboru. Također, ono za što se odluče da se i kasnije pokaže kao dobar izbor, poželjela je sebi i svim ostalim maturantima te uz riječi “ovo je naša noć” svečanost je započela.
Kroz večer na plesnom podiju ni u jednom trenutku nije nedostajalo raspoloženih, rasplesanih i veselih maturanata. Za one koji bi se umorili ili ogladnili bogati švedski stol prepun slanih i slatkih delicija bio je idealno rješenje. Pri kraju večeri za najljepšeg maturanta izabran je Šime Ninčević, dok je najljepša maturantica bila Margareta Pedišić. Nakon izbora maturanti su se nastavli veseliti i zabavljati dugo u noć.